Muhlama

Beden ve ruh sağlığı...

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Muhlama

Post by nisanur »

Arkadaşlar afiyet olsun da yemek tarıfi beklerken farkli konular gördüm bu bölümde .İsterseniz bir rizeli kardesınız olarak size hem yapımı kolay hemde pratik okuyanlar çalısanlar hemencecik yapabilirsiniz ..

Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr. tereyağı,
- 150 gr. peynir,
- 1 su bardağı sıcak su.

Yapılışı:
Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.
Afiyet olsunJ
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Re: Muhlama

Post by Zeyneb Büşra »

Lalezar hanım siz ve diğer arkadaşlar, böyle bildikleri, beğendikleri tarifleri paylaşırlarsa çok memnun olurum. Eğer fotoğraf koyma imkanınız varsa tariflerin fotoğraflarını koyarsanız da çok güzel olur. Başlangıcı yaptığınız için de teşekkür ediyorum ayrıca. :)
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: Muhlama

Post by nisanur »

Bi birbirsem resim koymayı hiç durmam zaten .. ;)
Kendi yaptıklarım ve beğenilen tariflerimi sizlerle paylasmayı cok isterım .. Teşekkürler zeyneb hanım .
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Muhlama

Post by Leyla Hanne »

Lalezar Abla muhlamanın bir diğer adı kuymak mı bu hafta bir yerde yedim de, adını kuymak dediler. :)
kinali2855
Posts: 119
Joined: 01 Jan 2008, 17:09
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Muhlama

Post by kinali2855 »

benimde yengem rizeli ve oda yapar gittiğimde çok basit ve kolay yapılışı var ve tadı da çok güzel.
Men Dakka Dukka
maneviyat

Re: Muhlama

Post by maneviyat »

Ben birkaç ay önce yapılışını görmüştüm biryerde. Denedim çok güzel olmuştu ve beğenerek yedim.Şimdi tekrardan deniyorum ama eskisi gibi olmuyor.Ya ben beceremedim ya da tarifi tam hatırlayamadım birde burdaki ölçülere göre deneyeyim bakalım nasıl olacak. :lol:
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Muhlama

Post by Leyla Hanne »

Bende mısır ununa alışamıyorum nedense, çevremdeki lazlar sağolsun seminer dönemiydi bir defasında arkadaşlar istiyorlardı, her gün mıhlama yiyorduk. :lol:

Böyle mısır unlu değişik bir çorba var biraz soğukça yeniyor o da, onuda pek sevemedim. Damak tadı işte, Lalezar Abla sizin fasulye turşusundan yemek yapıyorsunuz ya ama ona bayılıyorum işte. Çok güzel birşey o:)
maneviyat

Re: Muhlama

Post by maneviyat »

Ben çok fazla Karadeniz yemek kültürünü bilmem, mısır unuyla birçok çeşit yaptıklarını biliyoruz ama mıhlamayı denedikten sonra biraz araştırıp denemeyi düşünüyorum laze_zar abla bize bu konuda bildiği değişik tarifleri ekleyerek yardımcı olursa seviniriz. :)
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: Muhlama

Post by nisanur »

Seve seve ,ne demek,turşu kavurmasını sizler için yapıp burda hem resimli hemde detaylı anlatırım ins.ramazan cıkınca ancak çünkü fasulyelerı yeni tursu yaptık çünkü.muhlamada aslında kaymakla yapılır bol kaymak eritilir mısır unuda kavrulur suyuda yavasca koyarsanız bir iki yapımda kıvamını tuturursunuz inş çok doyurucu bir yemek aslında ani misafirlerde ben hep onu yaparım çokta lezzetli oluyor ama sogugunu hiç bilmiyorum.
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Muhlama

Post by Leyla Hanne »

Soğuk olan mıhlama değil zaten o ayrı bir çorba içinde neler olduğunu hatırlamıyorum ama. :shock:
Mıhlamayı bizim arkadaşlarda bir değişik peynirler ve terayağla yapıyorlardı diye hatırlıyorum.

Patlıcan turşusuda yapıyormusunuz Lalezar Hocam? Benim tanıdığım lazlar patlıcan turşusuda yapıyorlar o da ayrı bir lezzet...
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: Muhlama

Post by nisanur »

Leyla Hanne wrote:Soğuk olan mıhlama değil zaten o ayrı bir çorba içinde neler olduğunu hatırlamıyorum ama. :shock:
Mıhlamayı bizim arkadaşlarda bir değişik peynirler ve terayağla yapıyorlardı diye hatırlıyorum.

Patlıcan turşusuda yapıyormusunuz Lalezar Hocam? Benim tanıdığım lazlar patlıcan turşusuda yapıyorlar o da ayrı bir lezzet...
Ağzının tadını biliyorsun,leylacım ben hiç yapmadım bizde alaycı bir şekilde hamsi turşusu yaparlar hiç duymadın mı? :D
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Muhlama

Post by Leyla Hanne »

Ee biraz memleketimden dolayı birazda çevremde farklı kültürlerden çok kişi olması dolayısıyla çok farklı yemeklerini tatmak nasip oldu, oluyor...

Hamsü turşusuna gelince onu hep duydum, ama geçrekten yapılır mı yenir mi bilmiyorum. Sen söyle bu biraz mizahmıdır yoksa gerçek mi?
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: Muhlama

Post by nisanur »

Turşu demek doğru olmaz canım ama hamsiyide tuzladığımız için adına tursu denilebir annelerımız daha güzel yemeklerini yaparlar bizde yavas yavas öğreniyoruz.
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Muhlama

Post by Leyla Hanne »

Eski topraklarında bir el lezzeti olur zaten, İnşallah sizlerde ileride öyle olursunuz ne diyelim. :)
Post Reply

Return to “Afiyet Olsun”