çocuklar daha küçükken kötü veya iyi olarak ayrılabilir mi.
çocuklara böyle bir ayrım yapmak yakışı kalmaz,en nihayetinde dünyanın en masum varlıkları O'nlar (:
Ne yaparlarsa yapsınlar çocukluklarına veririz

Yinede bazen bizleri ileriye dönük düşüncelere sevk edebiliyorlar(:
Mesela;ben küçükken başıma gelen bir olayı anlatayım,
Babamla birlikte bazen iş yerine giderdim -bizim evimiz caddede olduğundan bisiklete binmek mümkün olmazdı-
orda bisikletimle giderken bi grup çocuk yolumu kesip benden bisikletimi vermemi istediler! çok korkunçlardı..bi teyze sayesinde kurtulmuştum,ama sanıyorumki şimdi o çocuklar dağda terörist felandırlar..çünkü hani çocuklar genelde masum olurlar ya,ama O'nlar hiç öyle değillerdi,,
Demekki neymiş,kesin bir ayrım söz konusu olmasada ilerisi hakkında tahminde bulunabiliriz (: yaptıkları eylem ve davranışlarından (:
mesela bazı çocuk başka bir çocuğun oyuncağını bazen kasıtlı kırar amna bazı çocukta melek gibidir.
Ama burda yapılan davranışın altında yatan nedenleri araştırmak lazım,bu çocuğun problemleri vardırda bi şekilde tepkisini böyle dile getiriyordur..
Çocuk eğitiminde ailenin rolu kesinlikle çok büyük!Ama bazı durumlardada ne yapılırsa yapılsın istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor..Alimden zalim doğması gibi..Yani Peygamberler tarihindede örnekleri mevcuttur..Babası peygamber ama kendisi iman etmeyen ve helak olanlar gibi..
ben kötülüğün,ahlakın daha doğuştan geldiğine inanıyorum.ailesinden gelen genetik bir ahlaki miras.yetiştirme ile alakalı değil,ailesinden çok farklı ortamlarda bile yetiştirilse yine bazı özellikler taşıyacağını düşünüyorum.
Yetiştirilen ortamda çok önemli ama..Bir insanın doğasında kötülük varsa ama bunu uygulayabileceği ortam yoksa O'nun kötülüğü içinde kalmaz mı
Ya bide şu var,aile önemli felan diyoruz ki kesinlikle doğru bende katılıyorum bu fikre,ama bide şu sık kullanılan deyim var "beş kardeşin beşi bir olur mu" yani aynı ortamda yetişipte çok farklı karekter özelliklerine sahip bireylerde yetişmiyor değil..
toparlamaya çalışayım (:
yada hayır bırakalım dağınık kalsın,siz anlamaya çalışın (:
hee bide çocuk eğitimine gereken önem hala verilmiyor maalesef...çünkü anneler çocuklarının ihtiyaçları konusunda bilinçsizler..maddiyattın yanında birde manevi ihtiyaçlarının olduğunu bilmiyorlar!ki asıl önemli olanda manevi ihtiyaçlarının giderilmesi...