Hep gençlerimiz bilinçsiz , gafil, tembel dedik. Güzel şekilde yetişmeli doğruları öğretmeliyiz dedik ama bunlar için bir şeyler yapmamız gerektiğinde fikirsiz kaldık. Biz de genciz aslında.

Paylaşalım ne yaparsak bu toplumu düzeltebiliriz

Moderator: Leyla Hanne
Bende çok istiyorum kardeş bunun bir çok yolu var. Bakın hizmet aşkının oluşması bence o cemaate bağlılıkla alakalı biraz. Şimdik insanın gayesi Allah'a ulaşmak bunun yolu bunu nasıl aşılarız diye düşünürsek mesela devamlı bu konuda tasavvuf tasavvufun içinde ise mursıde ıtaat ihvana yardımcı olmak, gelişmek için en mühim kural hizmet etmek. Bir kardeşimize hocalarımızın kitaplarını okursunuz sonra hediye edersiniz. Çünkü ben Esad hocamızın her sözünde bunu görüyorum yani derviş hizmet edecek mürid insan kardeş herkes hizmet edecek izzet bulacak eğer ki gayesini biliyor bunun için herşeyi göze alıyor fedekarlık veriyorsa işte hizmet etme yolundadır.Meczub wrote: "Hizmet bilincini şahsımızda ve çevremizde nasıl canlandırabiliriz?" ben bu sorunun cevabını bulmayı çok istiyorum.
Bakın karşınıza bir gayri müslim geldiğinde insan herşeyiyle donanmış olarak cevap vermeli mesela tesettürün ayeti ne, namaz neden emir, gusul, teyemmüm, abdest sonra hz.Muhammed a.s son peygamber olması gibi yani insan bilecek herşeyi... Her insan bir ilahiyatçı olacak kısacası.( Hemde profundanMeczub wrote:Acizane fikrim; öncelikle kendimizi donatmalı, neye ne için inandığımızın idrakine varmalıyız. Bir küfür ehli bize neye neden inandığımızı sorduğunda onu inancımıza ikna edebilecek bilgi, görgü ve davranışa sahip olmalıyız.
Allah c.c muvaffak etsin kardeşim inş.Yanlız benim dikkat ettiğim çoğunlukla çocuklarını veya gençleri yönlendirmek isteyenler tabi o kardeşlerimizide takdir ediyoruz Mevlam yollarını açsın genelde RisaleiNur talebelerine yönlendiriyorlar.. Abilere, ablalara göndereceğiz yatılı yurtlarına yaz okullarına vereceğiz vs.gibi..Yani çok fazla duyum ve bilgim yok bizim cemaatin bu şekilde İstanbul'da yönlendirebileceğimiz dernekler varmı?murat wrote:Esselamun Aleyküm! Yazılanlara baktım halen bir proje göremedim... Haddim olmayarak küçük bir fikir beyan etmek isterim inşaAllah...
Bismillah.. İstanbul Green Park'ta gerçekleşen , Zinde Gençligin organize ettigi "Ufka yolculuk" programına katıldım.
Programda abilerimizin en çok üstünde durduğu konu her ilimizde bir spor, gençlik, izcilik adı altında bir kulüp kurmaktı. Bunun üstüne düşelim.. Yakınlarımızıda teşvik edelim.. Günümüzde çocuklar ve gençler bunlardan çok hoşlanıyor, hem belirli tescilleri alınca Avrupa Birligi desteğiyle devletten maddi yardımlarda geliyor...
Ben bunun çalışmalarına başladım ama iyi bir ekibim yok. 2 kişiyizŞunu anladım ki önce ekibi gönüllülerden oluştucaksın, sonra araştırma, sonra maddi kaynak, sonra Bismillah diyip hizmet... Ben yeni başlayanlardanım, dua edin canım ağabeylerim! İşlerimiz kolaylaşsın.
Güncel meseleler 1'de okumuştum. Hocamızın bir arkadaşı, kendi arkadaşının dindar biri olması için çok ugraşmış, hatta diyor o kadar uğraştı ki kişi futboldan hoşlanıyordu benim arkadaş futbolu sevmediği halde onunla maçlara falan gitti. Elhamdülillah şimdi onu da kazandık diyor...
Selam ve dua ile.. .
Murat Beluk