Yeni Dönemde AKRA FM

Üyelerimizin bildirmek istediği duyurular, haberler vs.
Post Reply
seyir

Yeni Dönemde AKRA FM

Post by seyir »

AKRA FM’DEN YENİ DÖNEMDE 7’Sİ YENİ 50 FARKLI PROGRAM

Türkiye’nin en geniş yayın ağına sahip radyosu AKRA FM’de, yeni yayın dönemi, bu yıl da Hicri yeni yılla birlikte 1 Muharrem Perşembe günü başlıyor. 7’si yeni tam 50 farklı programın yer alacağı yeni yayın döneminde başlayacak programların isimleri şöyle: Başmakaleler, Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak, Şerhi Mesnevi, Yönetişim ve Liderlik, Çiftlikten Sofraya, Duyarlı Gençlik ve Canda Özür Olmaz. Ayrıca 3 program yenilendi; Kur’an Medeniyeti, İrfan Saati, Kırmızı-Beyaz.

Ülkemizin ilk tematik radyolarından biri olan AKRA FM, Türkiye genelindeki kurulu 200’e yakın vericisiyle yaklaşık 350 il ve ilçede radyo severlerle hitap ediyor. AKRA FM, alışık olunan tarzın ötesinde farklı bir yayıncılık anlayışı sergileyerek yeni yayın dönemine, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Hicri yeni yılla birlikte başlıyor. 1 Muharrem 1429 (Miladi 10 Ocak 2008) Perşembe günü yeni yayın dönemine girecek olan AKRA FM’de, 7’si yeni 50 farklı program radyo severlerle buluşacak.
RTÜK’ün geçtiğimiz aylarda yaptığı frekans planlamasından sonra İstanbul’un yanı sıra Kocaeli, Yalova ve Bursa’dan da 107.6 Mhz frekansından dinlenilebilen AKRA FM, “Edirne’den Ankara’ya RDS’li Kesintisiz Yayın” projesiyle de Türkiye’deki özel radyolar arasında bir ilki gerçekleştirdi. Ayrıca “Sinop’tan Artvin Sarp Sınır Kapısı’na RDS’li Yayın” projesi de yüzde 80 oranında hayata geçirildi.

AKRA FM, interneti en etkin kullanan radyolardan biri. AKRA’yı internet vasıtasıyla 80’den fazla ülkeden takip eden var. AKRA FM’in internet yayını, Media Player ve Winanp’ın yanı sıra Macintosh (iMac) kullanıcıları için hazırlanan Quick Time programları vasıtasıyla dinlenebiliyor.

Devam eden 43 farklı programa ilaveten işte yeni başlayan 7 program:

Merhum Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’nin İslam, İlim ve Sanat, Kadın ve Aile ile Panzehir dergileri için kaleme aldığı başyazılarının seslendirildiği Başmakaleler,

Hayat kılavuzumuz Kur’an’ı Kerim’in daha iyi anlaşılması ve hayata tatbiki için meal okumada ve anlamada dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak,

Mesnevihan Tahir-ül Mevlevi’nin Mesnevi şerhinden özel bölümlerin yer aldığı Şerhi Mesnevi,

Doğal liderlik, adaletli yönetim, girişimcilik ruhu, zaman ve kariyer yönetimi, iş ahlakı ve sorumluğu gibi konuların daha iyi anlaşılması için akademisyenlerin ve uzmanların konuk edildiği Yönetişim ve Liderlik,

Hızla gelişen ve değişen dünyada özgüven sahibi, düşünen ve üreten bilinçli bir gençliğin sesi olmayı hedefleyen konu ve konuklarıyla Duyarlı Gençlik,

Helal ve sağlıklı gıdadan doğal beslenmeye, gıda güvenliğinden kişisel hijyene, organik besin üretiminden halk sağlığına kadar herkesi ilgilendiren konularıyla Çiftlikten Sofraya,

Engellilerin; eğitimi, istihdamı, kanuni hakları, bakım ve rehabilitasyonları gibi hususlarda engellilerin sorunlarını gündeme taşıyıp çözüm önerileri sunmayı hedefleyen Canda Özür Olmaz,

Ayrıca,
Yenilenen ve zenginleşen içerikleriyle;
Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim üzerine her hafta ilim adamlarıyla söyleşilerin yapıldığı Kur’an Medeniyeti,

Tarihi Mekânlar ve Camiler, Saklı Tarih, Kitaplık ve Klasik Türk-İslam Sanatları bölümleriyle İrfan Saati,

Sporu futboldan ibaret görmeyip alternatif spor dallarına yoğunlaşan Kırmızı-Beyaz programları yeni yayın döneminde AKRA FM dinleyicileriyle buluşuyor.

AKRA FM’İN YENİ YAYIN DÖNEMİNDE BAŞLAYAN 7 YENİ PROGRAMIN DETAYI:

BAŞMAKALELER
Merhum Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’nin İslam, İlim ve Sanat, Kadın ve Aile ile Panzehir dergileri için kaleme aldığı başyazılarından oluşan ve Server İletişim tarafından yayınlanan Başmakaleler serisi, AKRA FM’de sesli kitap haline getiriliyor.
Merhum Hocaefendi, dergiler için kaleme aldığı her başyazıda, günün gelişen ve değişen şartlarını göz ardı etmeden temel değerleri işlerken; her biri, ne zaman ve nerede okunursa okunsun tazeliğini koruyan konuları, büyük bir maharet ve sadelikle yazıya dökmüştü.
Merhum Es'ad Coşan Hocaefendi'nin her seviyeden insanı hedef alan başyazıları, hem bugünün hem de yarının insanına hitap ediyor. Erol Eren’in seslendirdiği Başmakaleler, her gün saat 12.10’da, her akşam 21.40’ta AKRA FM’de radyoseverlerle buluşacak.

KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK…
“Bütün kitaplar, tek bir kitabı, Kur’an’ı daha iyi anlamak için okunur…” Her zaman dile getirilen bir cümledir bu. Bugün kaç kişi kitabını anlayarak okumaktadır?
Yıllardır Kur’an’ı ölülerimize okuduk; bir tek kendimize okuyamadık. Hâlbuki Kur’an dirileri uyarmak için; kalbi, kafayı ve hayatı yeniden düzenlemek için indirildi.
Onu hep el üstünde tuttuk, yüksekçe yerlerde muhafaza ettik. Ama kalbimize ve hayatımıza bir türlü indiremedik...
İnsanoğlunun Kur’an’ı Kerim’le niçin ve nasıl buluşması gerektiğinden Kur’an’a çeken yollara, Yüce Kitabımızı anlayarak okumanın öneminden meal okurken dikkat edilmesi gereken hususlara kadar birçok konu Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak programında irdelenecek.
İlahiyatçı-yazar Ahmet Bulut’un hazırlayıp sunduğu Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak, her Çarşamba saat 13.15’te AKRA FM’de kitabını merak edenlere seslenecek.

ŞERHİ MESNEVİ
Hz. Mevlana’nın tasavvufi fikir ve düşüncelerini, birbirine eklenmiş hikâyeler halinde anlattığı meşhur eseri Mesnevi, Tahir-ül Mevlevi’nin şerhinden özel bölümlerle AKRA FM dinleyicilerine sunulacak.
“Ben yaşadıkça Kur'an'ın bendesiyim. Ben Hz. Muhammed'in ayağının tozuyum” diyen Hz. Mevlana’yı doğru anlamak ve yakından tanımak için Mesnevi’ye bir yolculuk yapılacak.
Emrullah Uzun’un seslendirdiği Şerhi Mesnevi, her Perşembe saat 16.10’da AKRA FM’in yeni yayın dönemindeki yerini alıyor.

YÖNETİŞİM VE LİDERLİK…
Doğal liderlik, adaletli yönetim, girişimcilik ruhu, zaman ve kariyer yönetimi, iş ahlakı ve sorumluğu…
Bu türden konulara ilgi duyanlara ve bilgilerini geliştirmek isteyenlere göre bir program Yönetişim ve Liderlik…
Her biri sahasında söz sahibi akademisyenlerin ve uzmanların konuk edileceği programda; şirketlere, yöneticilere, çalışanlara, öğrencilere, iş dünyasına önemli bilgiler sunulurken, yeni açılımların sağlanması hedefleniyor. Deneyimli radyocu Yekta Tok’un hazırlayıp sunduğu Yönetişim ve Liderlik, her Cumartesi saat 19.00’da AKRA FM’de dinleyicilerle buluşacak.

DUYARLI GENÇLİK…
AKRA FM’in yeni yayın döneminde, hızla gelişen ve değişen dünyada özgüven sahibi, düşünen ve üreten bilinçli bir gençliğin sesi olmayı hedefleyen bir program başlıyor.
Duyarlı Gençlik, gençlerin de katılımıyla çıkılan yolda çok büyük mesafeler alacak.
Kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın hazırlayıp sunacağı Duyarlı Gençlik, her Perşembe saat 19.00’da, özgüven sahibi duyarlı gençleri radyo başına davet ediyor.

ÇİFTLİKTEN SOFRAYA…
Sağlıklı gıdadan doğal beslenmeye, gıda güvenliğinden kişisel hijyene, organik besin üretiminden halk sağlığına kadar 7’den 70’e herkesi ilgilendiren konulara uzmanların katılımıyla ışık tutacak bir program…
Çiftlikten Sofraya programında, üretimden tüketime insan sağlığını etkileyen konularda tüketicilerin yanı sıra üreticiler de bilgilendirilecek.
Veteriner hekim Erhan Bağ’ın hazırlayıp sunacağı Çiftlikte Sofraya programına her hafta bir uzman konuk olacak. Çiftlikten Sofraya, Perşembe ve Pazar günleri saat 14.10’da AKRA FM’de hem üreticilere hem de tüketicilere seslenecek.

CANDA ÖZÜR OLMAZ:
Canda Özür Olmaz ise engellilerin sorunlarını gündeme taşıyıp çözüm önerileri sunmayı amaçlıyor. Engelliler üzerine çalışmalarıyla tanınan Mustafa Öztürk’ün hazırlayıp sunacağı programda; engellilerin eğitimi ve istihdamı, engellilerin kanuni hakları, engellilerle iletişim yöntemleri, engellilerin bakımı ve rehabilitasyonu, engellilerin toplumla bütünleşmesinin önündeki sorunlar masaya yatırılacak. Programda engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak bilgilere de yer verilecek. Canda Özür Olmaz, Salı saat 14.10’da, Pazar ise saatler 19.00’u gösterdiğinde AKRA FM’de diğergâm dinleyicilerle buluşuyor.

AKRA FM’in yeni yayın döneminde yenilenen programlar ise şöyle:

KUR’AN MEDENİYETİ:
Hayat kılavuzumuz Kur’an-ı Kerim’in anlamının daha iyi anlaşılması, ahkâmının yaşanması ve yaşatılması düşüncesiyle hazırlanan bir söyleşi program Kur’an Medeniyeti. Dr. Necdet Yılmaz’dan görevi devralan Dr. Ömer Türker’in yeni yayın döneminde hazırlayıp sunacağı programa her hafta ilim adamları konuk edecek. Kur’an Medeniyeti, yeni yayın dönemiyle birlikte Cumartesi saat 22.00’de, Pazar ise 16.00’da AKRA FM’de Kur’an iklimini radyo frekansına taşıyacak.

İRFAN SAATİ:
AKRA FM’de yaklaşık 3 yıldır devam eden İrfan Saati’ne yeni bölümler eklendi. Kültüre, edebiyata ve sanata dair bilgilendirici ve odaklandırıcı bir program olan İrfan Saati, Pazartesi’den Perşembe’ye saat 10.00’da başlayıp 11.45’e kadar sürüyor.
Her Pazartesi sanat tarihçisi Nizamettin Arslan “Tarihi Mekanlar ve Camilerimiz”, her Salı eğitimci-tarihçi Recep Sarıhan “Saklı Tarih”, her Çarşamba Dr. Semih Ceyhan “Kitaplık” ve her Perşembe sanatçı Gülseher Kahraman “Klasik Türk-İslam Sanatları” bölümlerinde bilgi ve tecrübelerini İrfan Saati takipçileriyle paylaşacaklar.

KIRMIZI-BEYAZ:
AKRA FM’de Pazartesi günleri yayınlanan Kırmızı-Beyaz, yeni yayın dönemiyle birlikte Çarşamba günleri sporseverlere hitap edecek. Gökhan Çetinkaya’dan görevi devralan Fatih Dervent’in hazırlayıp sunacağı Kırmızı-Beyaz saat 19.00’da başlayacak.
Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını vurgulayan, özellikle salon sporlarını ve ata sporlarımızı gündemine alan Kırmızı-Beyaz’da amaç, insanları, pasif bir futbol izleyici olmaktan çıkarıp, bireyselliği ön plana çıkartan spor dallarına yönlendirmek. Alternatif spor dalları, uzman konukların katılımıyla dinleyicilere tanıtılmaktadır.

Sona eren programlar: Aile Frekansı, Değişen Toplum-Gelişen Aile, Hasbihal, Kur’an Kıssaları, Yaratılış Gerçeği ve Zirve 10.

AKRA FM
mstf
Posts: 185
Joined: 30 Nov 2007, 16:43
Kan Grubu: A (+)

Re: YENİ DÖNEMDE AKRA FM

Post by mstf »

İRFAN SAATİ:
AKRA FM’de yaklaşık 3 yıldır devam eden İrfan Saati’ne yeni bölümler eklendi. Kültüre, edebiyata ve sanata dair bilgilendirici ve odaklandırıcı bir program olan İrfan Saati, Pazartesi’den Perşembe’ye saat 10.00’da başlayıp 11.45’e kadar sürüyor.
Her Pazartesi sanat tarihçisi Nizamettin Arslan “Tarihi Mekanlar ve Camilerimiz”, her Salı eğitimci-tarihçi Recep Sarıhan “Saklı Tarih”, her Çarşamba Dr. Semih Ceyhan “Kitaplık” ve her Perşembe sanatçı Gülseher Kahraman “Klasik Türk-İslam Sanatları” bölümlerinde bilgi ve tecrübelerini İrfan Saati takipçileriyle paylaşacaklar.
Bu programı hazırlıyanlardan Allah razi olsun.Bu program sayesinde üniversitede dersin nasıl geçtiğini anlıyamadım. :)
Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep
Her hüner makbul imiş illa edeb illa edeb
Meczub
Posts: 76
Joined: 13 Sep 2007, 17:07
Kan Grubu: A (+)

Re: YENİ DÖNEMDE AKRA FM

Post by Meczub »

Akra Fm gerçekten kalitesi ve çizgisiyle eşsiz. Zirve 10 programının sona ermesine üzüldüm :cry: Acaba yerine o tarzda başka bir program mı geçecek?
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: YENİ DÖNEMDE AKRA FM

Post by Leyla Hanne »

Meczub wrote:Akra Fm gerçekten kalitesi ve çizgisiyle eşsiz. Zirve 10 programının sona ermesine üzüldüm :cry: Acaba yerine o tarzda başka bir program mı geçecek?
Evet genel itibariyle Zirve 10 güzel bir programdı ama şu sıralar ki ilk sıradaki eserleri nedense ben hiç sevemiyorum. Mesela şu an Endişe- hakk diye bir eser ilk sırada... :shock:

Ama yeni yayın dönemindeki programlar cidden ilgi çekici ben zevkle dinleyeceğimi düşünüyorum. Allah hazırlıyan sunan tüm kardeşlerimizden razı olsun. İnşallah yeni yılımız hayırlı uğurlu huzurlu bir şekilde geçer. :)
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: YENİ DÖNEMDE AKRA FM

Post by Leyla Hanne »

DUYARLI GENÇLİK…
AKRA FM’in yeni yayın döneminde, hızla gelişen ve değişen dünyada özgüven sahibi, düşünen ve üreten bilinçli bir gençliğin sesi olmayı hedefleyen bir program başlıyor.
Duyarlı Gençlik, gençlerin de katılımıyla çıkılan yolda çok büyük mesafeler alacak.
Kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın hazırlayıp sunacağı Duyarlı Gençlik, her Perşembe saat 19.00’da, özgüven sahibi duyarlı gençleri radyo başına davet ediyor.


Çok çok kaliteli bir programa benziyor arkadaşlar bana da bir ablam tavsiye etti zevkle dinliyorum şu an yayında cidden gençlere çözümler sonuçlar her şey var içerisinde. İnşallah yeni yayın dönemi boyunca devam eder. :)
User avatar
SuHaYuKsEl
Posts: 8
Joined: 02 Nov 2007, 02:02
Kan Grubu: A (+)
Contact:

Re: Yeni Dönemde AKRA FM

Post by SuHaYuKsEl »

Geceler dalgalı deniz gibidir
Beynimde kıvranır durur sessizce
Geceler uzun bir dehliz gibidir
Zamana mührünü vurur hissizce
Gözleri görmeyen dilsiz gibidir…

Günün geceye yaslandığı saatlerde hüzne hayata ve geceye dair herşey gönülden dile düşüyor. Hislerimizin ve düşüncelerimizin ziyadesiyle yol aldığı vakitlerde sizleri radyo başına davet ediyoruz.

Geceyle gelen pazartesi geceleri 22’de radyonuz akra fm’de...
GECEYLE GELEN PAZARTESİ GECELERİ 22'DE AKRA FM'DE...
Eylül

Re: Yeni Dönemde AKRA FM

Post by Eylül »

SuHaYuKsEl wrote:
Günün geceye yaslandığı saatlerde hüzne hayata ve geceye dair herşey gönülden dile düşüyor. Hislerimizin ve düşüncelerimizin ziyadesiyle yol aldığı vakitlerde sizleri radyo başına davet ediyoruz.

Geceyle gelen pazartesi geceleri 22’de radyonuz akra fm’de...
Suha Bey programınızın tamamını dinlemek bi nasibolmadı. Size ve bütün AKRA FM çalışanlarına yeni yayın döneminizde de (dönemimizde de) başarılar diliyorum.
User avatar
SuHaYuKsEl
Posts: 8
Joined: 02 Nov 2007, 02:02
Kan Grubu: A (+)
Contact:

Re: Yeni Dönemde AKRA FM

Post by SuHaYuKsEl »

Allah razı olsun. Bu hafta nasip olur inşallah :) http://www.akradyo.net/prgsesli.asp?tip=151
Bu adreste sesli arşivden de dinleyebilirsiniz :)
GECEYLE GELEN PAZARTESİ GECELERİ 22'DE AKRA FM'DE...
Eylül

Re: Yeni Dönemde AKRA FM

Post by Eylül »

İnş.Şimdi boynumuza borç oldu :)
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Yeni Dönemde AKRA FM

Post by Leyla Hanne »

Bende hep sesli arşivlerden dinliyebiliyorum akradaki programları geceyle gelen dahil. :)
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Re: Yeni Dönemde AKRA FM

Post by Zeyneb Büşra »

Ben Akra fm'deki Çevre bilinci programını dinlerken gülüyorum açıkçası. Yani bu kadar ayrıntı, bu kadar titizlik insanı güldürüyor açıkçası. Programda anlatılanlar, özellikle de deterjanlarla ilgili konular hassasiyetten daha çok aşırı titizlik gibi geliyor bana. Örneğin sabun yapımı, deterjan yapımı vs. Yani çok mantıklı gelmiyor bana açıkçası. :)
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Yeni Dönemde AKRA FM

Post by Leyla Hanne »

Zeyneb Büşra wrote:Ben Akra fm'deki Çevre bilinci programını dinlerken gülüyorum açıkçası. Yani bu kadar ayrıntı, bu kadar titizlik insanı güldürüyor açıkçası. Programda anlatılanlar, özellikle de deterjanlarla ilgili konular hassasiyetten daha çok aşırı titizlik gibi geliyor bana. Örneğin sabun yapımı, deterjan yapımı vs. Yani çok mantıklı gelmiyor bana açıkçası. :)
Bende bir de öğrendim ya o şeyi artık yapmazsam içime rahat gelmez hemde şu var yani bu çevreyi maddelerin nasıl yapıldığını öğrendikçe yediğim ve beğendiğim şeylerde azalıyor açıkcası. :lol:
Post Reply

Return to “Sizden Haberler”