İslamı Ahirete Kadar Korayacak Şanlı Bir Taife

Tekkemizin yolu, prensibleri, adâb ve erkânı, vs.
Post Reply
peki
Posts: 41
Joined: 09 Dec 2007, 20:52

İslamı Ahirete Kadar Korayacak Şanlı Bir Taife

Post by peki »

Ümmetimden Bir Grup Hak Üzere Bulunacak


Bunlar çağın Türkiye dışındaki güzel uygulamalarından seçmeler, yâni çiçek bahçesinden bir buket olmuş oldu. Bunları onun için hatırladım ve size canlı canlı, kendim de duygulandığım için anlattım? Çünkü kura ile açılan sayfanın birinci hadis-i şerifi şöyle; Buharî'de, Müslim'de, Ahmed ibn-i Hanbel Rh. A gibi meşhur hadisÊâlimlerinin kitaplarında yazılı, Peygamber Efendimiz SAS buyurmuşlar ki:


RE. 472/1 (Lâ tezâlü tàifetün min ümmetî kàimetün biemrillâhi lâ yedurruhüm men hazelehüm velâ men hàlefehüm hattâ ye'tiye emrullah, ve hüm zàhirûne alen-nâs.) Sadaka rasûlullah fî mâ kàl, ev kemâ kàl...

Bu hadis-i şerifin açıklamasına geçmeden önce bir ön bilgi sunayım izninizle: Peygamber Efendimiz kendisinden sonra gelecek çağlarla, asırlarla ilgili; dünyanın tarihiyle, geçmişiyle ilgili olduğu kadar geleceğiyle de ilgili, sonuyla da ilgili bilgiler sunmuş. Hadis-i şeriflerde bunlar var. Meselâ, kıyamet nasıl kopacak, kıyamet kopmadan evvel ne gibi toplum değişiklikleri olacak, ahlâk değişiklikleri olacak, inanç değişiklikleri olacak?.. İnsanlar hangi noktadan hangi noktaya gelecekler, ne hale gelecekler?.. Bunları bildirmiş.

Alemlerin Rabbi, her şeyi bilen Allah-u Teàlâ Hazretleri'nin hak Rasûlü... Bildirdikleri de vuk bulmuş. "İstanbul fethedilecek!" buyurmuş, 1453 yılında İstanbul fethedilmiş. "Lâ ilàhe illallah diyerek Roma fethedilecek!" diye buyuruyor; inşaallah Roma da, "Lâ ilâhe illallah" diyerek fetholunacak. Yâni oradaki insanlar da Allah'ın birliğini kabul edecekler, hak yola gelecekler.


Ama kıyamete yakın zamanda neler olacak, bildirilen şeyler nedir?.. İnsanlar dinden uzaklaşacaklar, inançlarını unutacaklar, ahlâkı bırakacaklar, kötü huylar yayılacak... O kadar yayılacak, o kadar yayılacak ki, insanlar sokak ortasında müstehcen işler yapacaklar. Sokak ortasında, herkesin gözü önünde çok utanılacak, söyleyemeyeceğim şeyler yapacaklarını hadis-i şerifler bildiriyor. Yâni bir bozulma olacak. "Ahir zamanda bir bozulma olacak. Ayaklar baş olacak, başa geçecek, toplumu kötüler yönetecek, kötüye götürecek. Bâtıl galip gelecek. İyiler hor ve makhur olacak, ayaklar altında kalacak, mazlum, mağdur olacak." diye bunlar bildiriliyor.

Bu hadis-i şerif, bu çerçeve içinde önem kazanıyor, verdiği bilgi bizi sevindiriyor. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki:


(Lâ tezâlü tàifetün min ümmetî kàimetün biemrillâh) "Benim ümmetimden bir grup mübarek insan mevcut olacak, Allah'ın emrini îfâ etmekte, Allah'ın emrine göre hareket etmekte devamlı duracaklar."

Yâni bozulmayacaklar, iyi müslüman olarak yaşamaya devam edecekler. Kıyamete doğru insanlar, toplumlar bozulmasına rağmen bir grup müslüman bozulmayacak. Bozulmayan bir zümre olacak, Allah'ın emrini tutacak, Allah'ın emrine göre yaşayacak, Allah'ın emrine saygı gösterecek, sevgi gösterecek, bağlılık gösterecek. Allah'ın emirlerini tutacak, yasaklarından kaçacak. Günahlardan uzak duracak, haramlardan uzak duracak, zulümden uzak duracak, dürüst olacak, temiz kalpli olacak...

Meselâ tarihte tanıdığımız mübarek insanlar gibi olacak. Abdülkadir-i Geylanîler gibi, Mevlâna Celâleddin-i Rûmîler gibi, Hacı Bayram-ı Velîler gibi, Yunus Emreler gibi, Erzurumlu İbrahim Hakkılar gibi... Yâni tarihte böyle ahlâkıyla, güzel hâlleriyle sevgi toplamış, tarihe geçmiş, hâlâ sevdiğimiz, bağrımıza bastığımız, baş tacı ettiğimiz insanlar gibi güzel hâle devam edecekler. Evliya gibi, melek gibi, tertemiz, sâfî insanlar olacak. Daima mevcut olacak.

Lâ tezâlü ne demek? Zâil olmadan, devam edecek demek, hiç eksik olmayacak demek. Demek ki, toplum bozulsa bile de bir grup iyi insan mevcut olacak, Allah'ın emrine göre hareket etmeye devam edecek.


(Lâ yedurruhum men hazelehüm) "Onlara yardım etmeyip de onları yardımsız, bir kenarda terketmiş olan vefasız insanların onları yardımsız bırakması, onlara yardım etmemesi, katılmaması, destek olmaması onlara zarar vermeyecek."

Yâni halk isterse desteklesin, isterse desteklemesin. Allah sevdi mi, destekledi mi yeter. O anlayışsız insanların onları yardımsız bırakması onlara zarar vermeyecek.

(Velâ men hàlefehüm) "Onlara muhalefet edenlerin de karşı çıkıp alt alta, üst üste, karşı karşıya, çata çata muhalefet eden, uğraşanların da muhalefeti zarar vermeyecek. Bunlar hak yoldan dönmeyecekler, Allah'a güzel kulluk etmekten vazgeçmeyecekler. (Hattâ ye'tiye emrullah) Allah'ın emri gelinceye kadar."

Allah'ın emri ne demek? Kıyamet demek. Allah'ın emri, artık bu iş bitsin diye, dünyanın sonu gelinceye kadar, kıyamet kopuncaya kadar isterse yardım etmeyenler etmesin, isterse muhalefet edenler muhalefete devam etsinler. Allah'ın emrini tutup, Allah'ın emrine göre yaşayan bir grup daima mevcut olacak. Ümmetin içinde varolacak.


(Zàhirûne alen-nâs) "İnsanlara da bunlar galebe çalacaklar, galip olacaklar, üstün olacaklar. Onların karşısında mağdur ve mahcup da olmayacaklar, ezilmeyecekler de. Allah yardım edecek. Çünkü galip gelecekler. Sonunda hak galip gelecek, iyiler galip gelecek" diye sahih hadis kitaplarında bir rivayet var.

Toplumsal bir bozulma, Frasızca'dan alınma bir kelime ile dejenerasyon diyorlar. Dejenerasyon, soysuzlaşma demek. Bozulma, nefsedet, fesada uğrama, evsafını kaybetmek, güzel âdetlerini unutmak filân... Bu zarar vermeyecek. Bu bozulmaya rağmen iyi insanlar mevcut olacak diye bildiriliyor.


Bir Grup Has Müslüman Gàlip Olacak


Bu hususta kur'a ile açılan karşımdaki sayfada, peş peşe başka rivayetler var:


RE. 472/2 (Lâ tezâlü taifetün min ümmetî yukàtilûne alel-hakkı zàhirîne alâ men nâvâhüm hattâ yukàtile âhiruhüm, elmesihed-deccâl) Bu da Ebû Dâvud'da, Ahmed ibn-i Hanbel'de, Taberanî'de var.

"Bir grup has müslüman daima mevcut olacak, benim ümmetimden..." diyor Peygamber Efendimiz. (Yukàtilûne alel-hakk) "Hak üzere mukàtele edecek, yâni çarpışacak, zulme ve küfre baş eğmeyecek. (Zàhirîne alâ men nâvâhüm) Kendileri ile mücadele edenlere de galip gelecekler, onları da yenecekler, düşmanlık edenlere de galip gelecekler. Bu güzel, bozulmayan topluluk her asırda, her devirde, her yılda, her zaman mevcut olacak. (Hattâ yukàtile ahiruhüm, elmesihed-deccâl.) En sonuncuları da Deccal'le çarpışacak, Deccal'i yenecek."


Burda bir kardeşimiz var, İstanbul İlâhiyat Fakültesi'nden mezun; buraya yerleşti. Biz rica ettik, biz gönderdik buralarda çalışma yapsın, İslâm'ı yaysın diye... Burda da kardeşimize görev verdik. O sıralarda Regan vardı Amerika'nın başkanı olarak. Regan da dindar bir hristiyandı, etrafındaki insanların söylediklerine inanıyordu. Armagedon Savaşı olacak diye, yâni sonunda Deccal'le iyi insanların bir mücadelesi olacak diye inanıyordu. Çünkü Kitab-ı Mukaddes'te de böyle bir bilgi var. Bizim dinî bilgilerimizin içinde de bununla ilgili haberler var. Ben dedim ki:

"--Sen bu Armagedon meselesini incele, araştırma yap, üniversitede bu konuda bir çalışma yap!" dedim.

O da güzel bir çalışma yapmış, dosyasını bana verdi. Türkçe tercümesini de verdi, okuyacağım inşaallah...

Demek ki, Deccal ile mücadele edecek bir zümre olacak. Tabii Amerikalılar düşünüyorlar ki, iyi insanlar olarak Deccal'le kendileri mücadele edecek. Kendilerini doğru yolda sanıyorlar. Tabii işin doğrusu nedir? Peygamber Efendimiz'in bahsettiği hakkı tutan, Allah'ın emrine göre, Kur'an'a göre, bâtıl olmayan sağlam inanca göre yaşayan insanlar Deccal'le çarpışacak, yenecek. Mü'minler, müslüman insanlar yenecek en sonunda... Bu da bunların baş eğen insanlar olmadığını, Allah rızası için Deccal'le mücadele edecek kimseler olduğunu gösteriyor. Başka rivayetler de var bu hususta...

Allah-u Teàlâ Hazretleri bizi bozulmayan has müslümanlardan eylesin... Her devirde olacağı bildirildiğine göre, bizim devrimizde de has müslüman vardır. Bizi has müslüman etsin... Bozulmayan, sevdiği, Peygamber Efendimiz'in medhettiği müslümanlardan eylesin. Amin

Prf Dr Mahmud Es'ad Coşan (R.aleyh)

Bu yolda hayırla yürütsün rabbımız umulurki yolumuz bu yoldur. Yolumuzun büyükleri bu yoldadır ve ben fakir'de bu yolun kapısının bekcisiyim. Esselamualeyküm ve rahmetullahi ve berakatüh
Post Reply

Return to “Gümüşhanevi Dergahı”