Filistin'e ACİL yardım

Dünya gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
User avatar
andelib
Posts: 162
Joined: 10 Jan 2008, 19:11
Kan Grubu: B (+)

Filistin'e ACİL yardım

Post by andelib »

Image

Image

Gazze'de hayat durma noktasına geldi. İHH İnsani Yardım Derneği bölgeye gıda ve ilaç yardımı yapıyor. Lütfen duyarsız kalmayın.

Hesap numaraları için tıklayın.
“Engin deniz, taş atmakla bulanmaz. Gücenen bir arif, henüz sığ sudur...”
–Sadi-i Şirâzî
User avatar
andelib
Posts: 162
Joined: 10 Jan 2008, 19:11
Kan Grubu: B (+)

Filistin Başbakanından Türkiye'ye Mesaj

Post by andelib »

Bismillahirrahmanirrahim. Allaha hamd ve Rasulüne, aline ve ashabına salat ve selam olsun.

Gazze Topraklarından, Mübarek Filistin Diyarından, Kuds-ü Şerif’ten kardeş Türkiye halkına şahsım, Hükümetim ve halkım adına en içten selamlarımı iletirim.

Burada şuna işaret etmek isterim ki, Kudüs ve Filistin’i vatan edinmek üzere buraya gelen Yahudilerin kargaşalar çıkarmaya başladıklarında, Abdulhamid Han, bu Yahudi cemaatlerinin Filistin ve Kudüs’ü işgal etmek için ne denli bir tehlike oluşturduklarını fark etmiş ve o meşhur sözünü söylemiştir: “Filistin’in Osmanlı’dan kopmasını görmektense vücudumdan bir parçanın koparılmasını tercih ederim.”

Abdulhamit Han Kudüs ve Filistin’in idaresini direk kendisine bağlamış ve bizzat kendisi bölgenin idari işlerini üslenmiştir.

Türkiye halkı bu tavrını halen devam ettirmektedir. Bu misyon dinimiz olan İslam’ın da mesajı olan Filistin’i ve Kudüs’ü sevme misyonudur. Bu mesaj Rasulullah (s.a.v)’in miraç diyarı ile bağlantıyı devam ettirme misyonudur.

Bu gün bu nesil tam manasıyla görevinin şuurundadır ve Filistin topraklarında cereyan eden olayları yakından takip etmektedir. Çünkü İslami duyarlılıklara sahip bu nesil Filistin’de olup bitenleri İslami bir perspektifle değerlendirebilmektedir.

Kardeş Türk halkına ve onun saygıdeğer yöneticilerine hitap ettiğim bu sözlerimde, yüce duruşlarından ve siyasetiyle, medyasıyla, halkıyla, malıyla, hayır ve hasenatıyla büyük gayretlerinden dolayı, Filistin halkının takdir ve teşekkürlerini bütün Türkiye halkına iletmeyi bir borç bilirim.

Türk halkına şunu da söylemek isterim: Filistin halkına karşı yürütülen savaş pek şiddetli, tehditler büyük olup halen Gazze’de devam eden ambargo halkımızı perişan etmiştir. Batı Şeria ise gaddarlık ve zulüm siyasetine devam etmektedir.

Bizler Allah’tan sonra sizin yardımınıza muhtacız. Üzerimizdeki ambargo kalkana kadar ve Filistin hürriyetine kavuşuncaya kadar, sizin yardımlarınıza, sizin duruşunuzun devam etmesine, faaliyetlerinizin aralıksız sürmesine, halk olarak, siyaset ve medya olarak çalışmalarınızın devam etmesine ihtiyacımız var. Ta ki Filistin halkı hürriyetine kavuşsun, başkenti Peygamberler diyarı, ilk kıblegahımız ve üçüncü haremimiz olan Kudüs olan devletimiz kurulsun.

Yine Kudüs’e yardım için gerçekleştirilen, Ümmet-i Muhammed’in liderlerinden, kanaat sahiplerinden binlerce kişinin katıldığı Kudüs Buluşmasına ev sahipliği yaptığınız için takdir ve teşekkürlerimi iletmeyi bir borç bilirim.

Bütün bunlar göstermektedir ki Türkiye Filistin için en stratejik öneme haiz bir ülkedir.

Rabbim bütün bu yaptıklarınızdan dolayı sizlerden razı olsun, çalışmalarınızı ve gayretlerinizi mübarek eylesin.

İdaresiyle, meclisiyle, halkıyla bütün Türkiye’ye şu kararlılığımızı da iletmek isteriz ki, bizler bütün gücümüzle, bütün gayretimizle haklarımıza sahip çıkmada, ülkemizin birlik ve beraberliğini korumada asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Teşekkür ederim. Kardeş ülkemiz Türkiye’nin Cumhurbaşkanına, başbakanına, bakanlarına, milletvekillerine, organizasyon temsilcilerine, parti başkanlarına ve bütün halkına teşekkürlerimi sunarım.

Allah’ın selamı, Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun.

Telebağış: 0 212 631 21 21
Online bağış: http://www.ihh.org.tr

Hesap numaraları için tıklayın.

Lütfen duyarsız kalmayın, ulaştırabildiğiniz kadar çok kişiye ulaştırın.
“Engin deniz, taş atmakla bulanmaz. Gücenen bir arif, henüz sığ sudur...”
–Sadi-i Şirâzî
User avatar
ravza
Posts: 60
Joined: 07 Sep 2007, 11:39
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Filistin'e ACİL yardım

Post by ravza »

“Filistin İçin Şifahen Değil Acilen Yardım!”
İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail ambargo ve ablukası altında zor günler yaşayan Gazze halkı için bir kampanya başlattı. “Filistin İçin Şifahen Değil Acilen Yardım” isimli kampanya, abluka ve işgal sebebiyle gıda, ilaç, yakıt ve elektrik gibi hayat damarları kesilen Gazzelilerin yaralarını sarmayı hedefliyor.
Aylardır devam eden İsrail ambargo ve ablukası Gazzeli çocukları, yaşlıları ve kadınları ölüme götürüyor. Mısır ile aralarındaki sınır duvarını delerek, dertlerine derman arayan Gazzeliler, sınır kapılarının kapatılmasıyla yine kendi hallerine terk edildiler.

İHH İnsani Yardım Vakfı İsrail zulmü altında zor günler yaşayan Gazze halkı için bir kampanya başlattı.“Filistin İçin Şifahen Değil Acilen Yardım” isimli kampanya, abluka ve işgal sebebiyle gıda, ilaç ve yakıtları tükenen, elektrikleri kesilen Gazzelilerin yaralarını sarmayı hedefliyor.

Hayırseverlerin yaptıkları bağışlarla gıda, ilaç, yakıt vb. şeyler alınarak bölgeye ulaştırılacak. İsrail ablukası altında büyük sıkıntılar yaşayan Gazzelilerin bir nebze de olsa yaraları sarılacak.

İsrail saldırılarını artırdı, Mısır sınır kapısını kapattı

Bu arada Gazze’den Mısır’a giriş çıkışlara son verildi. Mısır’ın sınır kapılarını kapatması sebebiyle Gazzeliler, yeniden ihtiyaçlarını alamayacak noktaya geldi. Sınır kapısının kapatılması sebebiyle Gazzeliler, yine ellerinde olanla yetinmek zorunda kalacak. Mısır’dan alınan malların geçici bir süre için ihtiyaçları karşılayacağı ifade ediliyor. Zaten kötü olan insani durumun sınır kapısının kapatılmasıyla daha kötü bir duruma geleceği bildiriliyor.

Bu olumsuz gelişmenin yanı sıra İsrail’in casus uçaklarıyla bölgeye bomba yağdırması da Gazzelilerin sadece açlık, susuzluk ve ilaçsızlık gibi sorunlarla uğraşmadığını aynı zamanda İsrail saldırılarından da etkilendiğini gösteriyor.


İHH İnsani Yardım Vakfı
Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3 Pk. 34230 Fatih / İstanbul
Telefon: +90 212 6312121 Faks: +90 212 6217051
Web: http://www.ihh.org.tr E-mail: [email protected]
Post Reply

Return to “Dünya”