kuranimiz.com Yayında

Üyelerimizin bildirmek istediği duyurular, haberler vs.
Post Reply
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

kuranimiz.com Yayında

Post by Leyla Hanne »

kuranimiz.com Yayında

“Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak” Platformunun web sitesi http://www.kuranimiz.com hizmete başladı.

Kullanıcıları rahatlatan ve pozitif enerji veren bir Ana sayfa tasarımında, sayfa açılınca ilk dikkati çeken mesaj, Peygamberimiz (s.a.v)e inen ilk ayetin meali oluyor. İlk ayette “Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak” için nasıl okunacağının işareti de var. “Oku, Yaratan Rabbinin adıyla ve Rabbinin adına oku.” (Alak-1)

Platform tarafından daha önce yayına başlayan www. kuraninanlamiylabulusmak.com adresi yazıldığı zaman da ulaşılabilecek olan sitenin ana sayfasında “Kuran’a Çeken Yollar”, “İnsan Kur'anla Niçin ve Nasıl Buluşmalı?”, “Kur'ân Biz’e İndirildi” makaleleri ilk planda okunması gerekenler olarak karşımıza çıkıyor.

KAB platformu tarafından hazırlıklarının devam ettiği anlaşılan slayt sunumu da biz kullanıcıları hayli meraklandıracak gibi gözüküyor.

“Kur’ana Çeken Yollar” isimli makale araştırmacı yazar Ahmet Maraşlı, "İnsan Kuranla Niçin ve Nasıl Buluşmalı" makalesi Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, "Kur’an Bize İndirildi" makalesi de Abdullah Yıldız tarafından kaleme alınmış. "Kur’ana Çeken Yollar" isimli makaleyi özellikle okumanızı tavsiye ederiz.

KAB platformu tarafından bireyleri Kuran’ın anlamıyla buluşturmaya veya meal okumaya teşvik etmek amacıyla hazırlanan kitapçıktaki makalelerin tamamına ulaşılabiliyor, okunabiliyor ve izin almaya gerek duyulmadan paylaşılabiliyor.

Web sayfası kullanıcıları Feyzül Furkan Mealine rahatça ulaşarak Duyurular ve haberler bölümünde KAB platformu tarafından yapılan etkinlikler ilanını takip edebilecekler.

Kullanıcılar aynı zamanda Multimedya ses dosyaları bölümünde; Akra Fm’de yayınlanan KAB programının ses dosyalarına ve KAB senaryo yarışmasında dereceye giren eserlerin seslendirmelerine rahatça ulaşıp dinleyecek ve dosyaları indirilebilecek. Ses dosyaları bölümü kullanıcıların geriye dönük takibini kolaylaştıracak gibi gözüküyor. Multimedya Görüntü Dosyaları bölümüne; KAB platformu tarafından hazırlıkları devam eden ve hazırlattırılacak olan görsel materyaller konulacak.

Web sayfasındaki, makaleler, araştırmalar, ses dosyaları ve görüntü dosyalarının zamanla zenginleşeceğinin sinyallerini görebiliyoruz.

Zinde
Post Reply

Return to “Sizden Haberler”