Geniş Açı

Moderator: Leyla Hanne

Post Reply
User avatar
muhteremnur
Posts: 289
Joined: 19 Oct 2007, 03:48
Kan Grubu: B (+)
Contact:

Geniş Açı

Post by muhteremnur »

Geniş Açı


Başkalarının sana ideal kazandıracağını beklersen; sonsuza kadar beklersin. Düşüncelerini sınırlamakla, da ancak kendini sınırlamış olursun. Hayalleri küçük olanların, gelecekleri asla büyük olmayacağını idrak etmelisin. Başarının temeli; büyük düşünebilmektir. Düşüncelerinle gelişecek, hayallerinle yaşayacaksınız. Eğer, geleceğini kendin yönetmek istiyorsan; geleceğini önce zihninde hayali mimarisini adım adım ayrıntılarına kadar planlamalısın. Aklından geçirdiklerin; inşa etmekte olduğun binanın yapı taşlarıdır. Düşüncelerinin eylemlerini etkilediğini ve aklından geçenleri arzulamaya başladığını da göreceksiniz. Eylem ve tercihlerini düşüncelerine borçlu olacaksın. İdealsizlik ve zevk saplantılar; beyninin düşünme yeteneğinin kapılarını kitleyen kilidi olacaktır. Düşünceleri silik ve sönük olanların hayatları da silik ve sönüktür. Karamsarlığa kapılanların; çözümleri düşünmeye fırsatları olamaz. Düşünebildiğin kadar dünyan genişleyecek, zihninin bakabildiği yere kadar görebildiğinin siz de farkına varacaksınız.

Sistemli düşünmeyenlerin, öğrendiklerinin hiçbir değeri olamadığına, akıllarını zorlamayanların hiçbir yere ulaşamadığına adım başı şahit olacaksın. Asıl başarısızlık; yapmamak değil, yapamayacağını sanmaktır. Hemen herkes insanlığı değiştirmeyi hayal eder de; kendini değiştirmeyi aklına bile getirmez.

Mutluluk, güzelliklerin içinde doğanların değil, çirkinliklerin bile güzel yanlarını keşfedebilenlerindir. Mutlu değilseniz enerjiniz asla yetmeyecektir. Mutluluk güzel görmekle mümkündür. Güzellik doğrudan ve dolaylı olmak üzere iki boyutludur. Doğrudan olan gözünüze çarpan, dolaylı olan ise gizlenen güzelliktir. Her vücudun kişiliğini oluşturan ruh güzelliği dolaylıdır. Geride bıraktığı tohumlarla yeni hayatın temelini atmak amacındaki çiçeğin çürümesindeki çirkinlik dolaylı güzelliği temsil eder. Her şey ya hakikaten güzeldir, ya bizzat güzeldir, ya da sonuçları itibarıyla güzeldir. Dolaylı güzellikler, ölümlü bedenlerde değil, ölümsüz anlamlarda güzeldir.

Olumsuzluklardan yılmamayı, yenilmemeyi, vazgeçmemeyi öğretecektir. Hayatın ayrıntılarını sevmeyi; zorluklara dayanma gücünü coşkularınıza borçlusunuz. Coşkulu insanlar tebessümleriyle gözleri parlar, etraflarına yaşama sevinci yayarlar. Terk edilmeyen cazibe merkezi olurlar. Başarı yolunda ruhunuzdan heyecanı asla eksik etme. Coşkuyu ulaşılamaz veya anlamsız bulabilir, şiddetli öfke ve sinirleriniz gerginlik içersinde olabilir, hatta yaşama sevincinizi yitirmiş bile olabilirsiniz. Odaklandığınız olumsuz anlamlar karamsarlığın, olumlu anlamlarsa coşkunuzun kaynağı olmaktadır. Hissettiğiniz acılar ve zevkler, yaşadıklarınıza verdiğiniz anlamlardan kaynaklanır.

Büyük arayışları olmayanların asla büyük buluşları olmayacaktır. Büyük insanın her anı arayış içerisinde geçer. Hayat : bilmediğini aramaktır; aramamak ise yaşamamaktır. Düşünmek yük taşımaktır. Çile çekmektir. Emek ve enerji harcamaktır. Zihni seyahatler yapmaktır. Yeni diller öğrenmekle dışınızdaki dünya büyür ama yeni düşünceler geliştirdiğinizde içinizdeki evreni genişletirsiniz. İdealsiz insanlar düşünmezler. Önemsemezler. Merak etmezler. İlgilenmedikleri gibi; gelecek yıllarda kopacak fırtınalarda devrilip gideceklerden daha da alaycıdırlar.

Büyük hedefler, zihninizi küçük hedefler kadar yormazlar. Sizi zorlayan iş, büyük olan iş değil, nasıl yapacağınızı bilmediğiniz iştir. Büyük olmak, büyük sonuçlara ulaşmak değil, büyük düşünmek, büyük hissetmek ve büyük davranmaktır.

tebeşir.com dan alınmıştır
Post Reply

Return to “Kritik Analitik Düşünce ve Kişisel Gelişim”