CHP'li Hafızlar Geliyor

Seviyeli latife ve fıkralar...
Post Reply
halil
Posts: 109
Joined: 11 Feb 2008, 14:20

CHP'li Hafızlar Geliyor

Post by halil »

Çarşaf açılımının ardından İzmit Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen'in "her mahalleye bir Kur'an kursu" vaadi de CHP'yi kesmedi. CHP Lideri Deniz Baykal'ın 29 Marttaki yerel seçimlerden önceki son bombası "her eve bir hafız" projesi oldu.

Buna göre seçimi kazanan CHP'li belediye başkanları her mahallede açtıkları Kur'an Kursunda en başarılı öğrencileri hafız olarak yetiştirecekler. Bu öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i hıfzettikten sonra ikinci bir kursa tabi tutularak bu sefer Atatürk'ün "Nutuk" kitabını ezberleyecekler. Hafızlar bu sınavdan da başarıyla geçerlerse belediyede "kadrolu çağdaş hafız" olarak işe başlayacaklar. Görevleri de Cumhuriyet Bayramı, Gençlik ve Spor Bayramı, Zafer Bayramı, 10 Kasım gibi önemli günlerde Nutuk'tan günün anlam ve önemine uygun bölümleri ezberlerinden okumak olacak. Bu hafızlar, isteyen belediye başkanlarına halka hitap ederlerken Nutuk'tan pasaj okumak istediklerinde sufle de verebilecekler.

Sırada umre ve hac var
Öte yandan parti genel merkezinden sızan bilgilere göre CHP seçimden sonra kendilerine en çok oy veren semtlerden bazı insanları umreye götürecek. "Altıok Turizm" tarafından düzenlenecek olan organizasyonla umreye gidecek olan partililer, dini vecibelerini yerine getirdikten sonra ülkeye dönüşlerinde partililer tarafından karşılanacaklar. Konvoy eşliğinde tekbirlerle yola çıkan partililer CHP Genel Merkezinin önüne gelecek. Burada düzenlenen törende umreye gidenler için kurbanlar kesilecek ve laik cumhuriyetimizin irticai akımların eline geçmemesi için seküler dualar edilecek.

Umre organizasyonlarıyla acemiliklerini gideren parti yöneticileri, aynı uygulamayı daha sonra hacc ibadeti için yapacaklar ve güya tüm oyları kapacaklar. Tabii, bu onların hüsn-ü kuruntuları, kaybedecekler yine muhafazakar oyları…

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah
Post Reply

Return to “Latîfe ve Fıkra”