Gülsem mi Ağlasam mı?

Seviyeli latife ve fıkralar...
Post Reply
mstf
Posts: 185
Joined: 30 Nov 2007, 16:43
Kan Grubu: A (+)

Gülsem mi Ağlasam mı?

Post by mstf »

Gün gelir, “Kur’an-ı Kerim’in yazarı”nı da sorarlar!


Bu, ne yaman çelişkidir?.. Bir yandan “çarşaflıya rozet takmak” ve “Kur’an kursu açmak” gibi “açılım”lar, bir yandan da, Kur’an-ı Kerim’e “suç delili” muamelesi yapmak, dahası “çarşaf” ile “Kürtçe”yi birbirine alternatif gibi göstermek çabaları!.. Bu ne yaman çelişkidir Yarabbim!.. Bu ne “hınç” ve bu ne “öfke”dir?.. Kim ne yapmak istiyor, kim nereye varmak istiyor?..
Önce “olayları” hatırlatayım... Efendim, Erzincan’da, önceki gün sabah saatlerinde Jandarma’nın düzenlediği operasyonlarda, çeşitli adreslere “baskın”lar düzenlenmiş!..
Basılan adreslerde, “Kur’an” öğrenip, sohbet eden insanlardan 29’u gözaltına alınmış...
“Gözaltı” olayının dikkat çeken iki boyutu var... Birincisi: “Operasyon” yapılan bölgelerin bir kısmı “polis bölgesinde” olmasına rağmen, baskınlar “polisten habersiz” yapılmış!..
İkincisi: Evlerdeki dini kitapları toplayan askerlerden biri; “Komutanım, buradaki Kur’an’ları ne yapalım?” diye sormuş... Bu soruya, operasyona katılan askerlerden biri cevap vermiş; “Poşetlere koyun!.. Onlar, suç delili!”

KİM ULAN BUNUN YAZARI?!?
Yine de şükretmek lazım... Askerler, hiç olmazsa, topladıkları kitapların “Kur’an-ı Kerim” olduğunu biliyorlar!.. Ya, “KKTC’deki baskındaki gibi” olsaydı!..
Olayı hatırlıyor olmalısınız...
KKTC güvenlik görevlileri, “birileri”nin ihbar ve şikâyeti üzerine, bir “ev”e baskın düzenlerler... Vatandaşın evinde küçük bir kitaplık, orada da çeşitli kitaplar vardır... Polis, hepsini birer birer elden geçirir ve atar bir kenara...
Sonra, en tepede duran bir “kitap” çeker dikkatini...
Uzanır ve onu da alır...
Evirir, çevirir, sonra içine bakar!..
Görür ki, yazıları “Arapça”dır!..
Sorar ev sahibine;
“Bu ne?.. Ne kitabı bu?!?”
“O” der, ev sahibi;
“Bir Kur’an-ı Kerim’dir.”
“Tamam, anladık” der, KKTC polisi;
“Kur’an-ı Kerim olduğunu anladık anlamasına da; hele söyle, bunun yazarı kim?!? Niye yazarın ismi yok kitabın üzerinde?!? Yoksa, bu kitap illegal mi?!?”
Hayır, “mizah” değil, “ayniyle vaki” bir olaydır bu!.. Yanılmıyorsam 1995 veya 1996 yıllarında yaşanmıştır!..
Yazının devamı ( http://habervaktim.com/yazar/11983/gun_ ... arlar.html )

İlk okuduğumda baya güldüm(Allah beni ıslah eylesin!).Allah sonumuzu hayreylesin.Amin!
Yukarıdaki yazı malum köşe yazısı ama içeriği komik olunca latife-fıkra bölümüne ekledim.İnşallah yönetim ekibi kızmaz :P .
Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep
Her hüner makbul imiş illa edeb illa edeb
Post Reply

Return to “Latîfe ve Fıkra”