Seçim Nasihatları

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
Abdüllatif
Posts: 1556
Joined: 28 Jul 2007, 15:32
Kan Grubu: AB (+)

Seçim Nasihatları

Post by Abdüllatif »

Bu seçimler çok mühim, mahallî seçimler olduğu için adayları daha iyi tanıma imkanı var. Halkımızın şunları mutlaka iyi düşünmesi ve yapması lâzım:

1) Seçimlere muhakkak katılmalı; boykot etmek, küsmek, darılmak, asla uygun değil; aksine son derece veballi.

2) Behemehal namuslu, vatansever, dürüst, ahlâklı, temiz mazili, hizmete aşık, hakkı ve halkı sevn, fedakar ve vafakâr adaylar seçmeğe çalışmalı; yolsuzluk yapacak, rüşvet alacak, kalbi kafası niyeti bozuk, mâzîsi sabıkalı ve kirli insanlara rey vermemeli. Aksi taktirde onların yapacağı tüm fesat ve günahların sorumluluğu onları seçenlere de gelir. Hepsi dünyada ve âhirette büyük cezalar görürler.

3) Kimi seçeceği konusunda, mutlaka gönlü ve zihni aydın, nurlu ve hayırlı, âlim ve fâzıl, kâmil ve tecrübeli kimselerle istişare yapmalı, yanılma payını asgariye indirmeğe, vebalden kurtulmağa, istişarenin bereket ve sevabından faydalanmağa çalışmalı!

4) Asla, futbol takımı tutar gibi, gözü kapalı, parti sevgi ve taassubuna kapılarak rey vermemeli, mutlaka memlekete faydalı olacak dürüst ve yetenekli insan seçme prensibini öne almalı!

5) Reyleri bölüp, ters ve kötü sonuçlar çıkmasına sebep olmamak için, seçim öncesi sondaj ve tahminleri çok titiz yapmalı, gerekirse (yani tuttuğu iyi aday ekseriyeti alamıyacak gibi ise) en yakın diğer iyi adayı desteklemeli, bu iki adayın seçimle işbirliği yapmasını sağlayacak teklif ve teşebbüsler geliştirmeli; seçim sonrasında koalisyon arayışları içerisine girmektense bu koalisyonu seçim evvelinde tahakkuk ettirmeğe çalışmalı. Bu konuda parti mensuplarına da ısrar ve şiddetli nasihat etmeli.

6) Partiler ve adaylar da, taassup içinde olmamalı, memleketin selâmeti ve halkın saadetini kendi rey hesaplarından önde tutup, gerekli işbirliği ve ittifakları yapmakta ihmal ve inat, tehevvür ve tekâsül göstermemeli; Çünkü gerçekte en büyük suç ve vabal onlardan olacaktır.

Bizden nasihat sizden icraat!

Kadın ve Aile, Mart 1994
Prof. Dr. M. Es'ad Coşan Rh.A
http://esadcosan.awardspace.com/arsiv/b ... a9403.html
Vay, yüz bin vay kim dildardan ayrılmışam
Fitne–çeşm ü sahir u hunhardan ayrılmışam
Bülbül-i şûride em gülzârdan ayrılmışam
Kimse bilmez kim ne nisbet yârdan ayrılmışam!
Post Reply

Return to “Türkiye”