Muhsin Yazıcıoğlu

Türkiye gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by mehmetemin »

yine bir dergah kardeş klasiği haber.
maneviyat

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by maneviyat »

dergah wrote:SA

SUİKAST OLDUĞU KESİNLEŞTİ...(sadece bu kadarını yazabiliorum lütfen kaynak sormayın)
Bu konuda ilk zamanlardan beri olan bu tür tartışmalara katılmaktan hep çekinmişimdir halada öyleyim zanla hareket etmek istemem çünkü aksiyse büyük bir vebale ortak olmuş olurum bende. Yargısız infaz gibi geliyor bana..
Şüphesiz takdiri ilahi ama bu araştırılmayacak veya araştırılmasın anlamına gelmiyor kesinlikle araştırılmalı hatası olan yada olanlar varsa bu kesinleşmeden konuşmak tartışmak birilerini suçlamak çok sakıncalı ama kesinleşirsede bu dünyadada(bu dünyada olmassa bile) ahirette hesabını vereceklerdir...Rabbim doğru olanı ortaya çıkartsın..
mstf
Posts: 185
Joined: 30 Nov 2007, 16:43
Kan Grubu: A (+)

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by mstf »

Youtube tan "Muhsin Yazıcıoğlunun esrarengiz trafik kazaları ile ilgili ses kaydı" yazıp dinlemenizi tavsiye ederim.Muhsin Yazıcıoğlumum sesinden,içinde Es'ad hocaefendininde-3,5 sn- ismi geçiyor.Geçirdiği kazaları anlatıyor.

http://www.vtunnel.com/index.php/101011 ... [hr]Bundan 35 yıl önce Ankara’da Kurtuluş Parkından geçmekte olan bir üniversite öğrencisi gencin önünü 12 yaşlarında bir ayakkabı boyacısı çocuk keser, “Boyayalım ağabey” der.

Genç çocuğa bakar, yüzünde yoksulluğun izlerini görür.

Durur bir banka oturur. Ayakkabılarını boyatır.

Ayakkabılar boyanırken bir yandan da çocukla konuşur. Adını, babasının hayatta olup olmadığını, nereli olduklarını sorar.

Çocuk kendini tanıtırken ağır bir yoksulluk tablosu çizer: Babası hastadır. Evde çalışacak kimseleri yoktur. Annesi apartmanlarda merdiven silerek ekmek parası kazanmaya çalışmaktadır.

Genç adam boyacı çocuğa “Okuyor musun?” diye sorar.

Çocuk “Hayır ağabey” der, “Benim her gün eve ekmek parası götürmem, kira parası biriktirmem gerekiyor.”

Üniversite öğrencisi gencin yüreği burkulur.

Ayakkabılar boyanır. Genç adam çocuğu teselli eder. Umudunu yitirmemesini, zorlukların bir gün biteceğini söyler.

Elini cebine atar ve üzerindeki paranın neredeyse tamamını çocuğa verir.

Çocuğun yanağını okşar, başını sıvazlar ve kalkar.

Parkın içinde bir müddet yürür, kafası allak bullaktır.

Bir köşede oturur ve derin düşüncelere dalar. Kendi ailesinin yaşadığı mahrumiyetleri, Ankara’da yüz yüze olduğu zorlukları düşünür.

Sonra kalkar ve parktan çıkmak üzere yürümeye başlar.

Tam parktan çıkmak üzeredir ki, kulağına ağaçların arkasından tanıdık bir çocuk sesi gelir.

İki üç çocuk kendi aralarında konuşmaktadır. Çocuklardan sesi tanıdık olan, arkadaşlarına bir başarısından söz etmektedir: “Az önce bir adama öyle bir ağladım, adamı öyle bir acındırdım ki kendime, neredeyse sırtındaki ceketi bile verecekti!”

Genç adam ağacın öbür tarafına geçer. Boyacı çocuğun sırtı dönüktür, onu görmez. Yaklaşır ve çocuğu tutup kendisine doğru çevirir.

Az önce ayakkabılarını boyadığı kişiyi karşısında gören çocuk panikler, korkar, kaçmak ister ama buna fırsat bulamaz.

Genç adam çocuğun karşısında çömelir, gözlerine sevgi, şefkat ve acıyla karışık duygular içinde bakarak şunları söyler:

“Neden yalan söylüyorsun? Doğru sözlü ol, ceketimi değil canımı vereyim!”


O, üniversite öğrencisi genç adam Muhsin Yazıcıoğlu’dur.

Yazımı tamamı aşağıdaki linkte...

http://www.habername.com/yazi/recep-koc ... m-2049.htm
Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep
Her hüner makbul imiş illa edeb illa edeb
Abdüllatif
Posts: 1556
Joined: 28 Jul 2007, 15:32
Kan Grubu: AB (+)

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by Abdüllatif »

Bu nasıl iştir? Adam zirveye çok yakınız diyor, arama ekipleri dağın aşağısını arıyor. Bu Kemal Yavuz daha önce neden söylememiş arama kurtarma ekiplerine dağın zirvesine yakınlarmış diye. :shock:
Helikopter kazası sonrası İHA muhabiri İsmail Güneş'in BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi ve parti avukatı Kemal Yavuz ile yaptığı telefon konuşması ortaya çıktı.
03 Nisan 2009 15:26

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Kemal Yavuz, 112 ile son konuşmalarını bütün Türkiye’nin TV’lerden dinlediği gazeteci İsmail Güneş ile kendisinin de yaklaşık 5 dakika konuştuğunu açıkladı.

ORTAYA ÇIKAN YENİ DİYALOG

Kemal Yavuz (KY): Başkan’a ne oldu
İsmail Güneş (İG): Öldü, Başkan parçalandı, eks oldu
KY: Başkan ne yapıyor
İG: (Sesi yükseliyor heyecanlanıyor) Parçalandı, öldü eks oldu dedim ya. Aha şurda yatıyor.
KY: Nerdesiniz?
İG: Yerimizi tarif edemem bir yer görünmüyor
KY: Etrafına iyi bak bakalım, sizi bulmamız için
İG: Biz dağın zirvesine çok yakınız. Bulunduğumuz yer çok meyilli
KY: Kar var mı?
İG: Kar yok sis ve tipi var.
KY: Taşlık, ormanlık mı nasıl bir yer
İG: Tipi var hiç bir yer göremiyorum
KY: Senden başka yaşayan var mı?
İG: Bir tanesi yaşıyor o da can çekişiyor.
İG: O ölmek üzere ben de öleceğim. Çünkü kanamam var. Kan kaybından ben de öleceğim. Yetişin muhakkak kurtarın
KY: Bu numaraya dikkat et. Seni tekrar arayacağım. Telefona mutlaka bak, sizi bulmamız için.
Vay, yüz bin vay kim dildardan ayrılmışam
Fitne–çeşm ü sahir u hunhardan ayrılmışam
Bülbül-i şûride em gülzârdan ayrılmışam
Kimse bilmez kim ne nisbet yârdan ayrılmışam!
kinali2855
Posts: 119
Joined: 01 Jan 2008, 17:09
Kan Grubu: 0 (+)

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by kinali2855 »

hocam bizim ülkede böle işte bence bu işin arkasında çok farklı şeyler ama hayırlısı bakalım daha neler çıkacak sabırla beklemek lazım en sonunda da söylemek lazım amma velakin bu medya ya da nasıl güvenilir orası ayrı bir mesele ben suan bu konu ile ilgili haberlerin çoğuna inanmıyorum. herkes kendi kafasına göre bir şeyler kuruyor yazıyor çiziyor kaynağı ne kadar sağlam onu da bilmiyoruz. medya bu işi iyice sulandırmaya çalışıyor durmadan değişik haberlerle karşılaşıyoruz yetkili biri de çıkıp birşey demiyor birde bence bu iş aydınlatılana kadar mahkeme haber yasağı getirmeli
Men Dakka Dukka
Serid Ömer
Posts: 991
Joined: 06 Jan 2008, 19:26
Kan Grubu: A (+)

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by Serid Ömer »

SEVGİ SELİ İLE UĞURLADIK
-1954 yılında Şarkışla’nın Elmalı köyünde doğan Muhsin Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla’da üniversite eğitimini de Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yaptı.1968’de Cemiyetçilik çalışmalarına başlayan,Şarkışla’da Genç Ülkücüler Hareketi’ne katılan,Üniversite eğitimi için 1972’de Ankara’ya geldikten sonra da,(1978)Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı oldu(1980)yılına kadar MHP’de Genel Başkan Müşavirliği görevine getirildi.(12.Eylül.1980)’den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda yargılandı.5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yılı Mamak Cezaevinde kaldı.Burada “ÜŞÜYORUM”isimli şiirini yazdı.Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı Başkanlığı yaptı.Siyasetin oluşturduğu birliktelerde Sivas’tan milletvekili olarak seçildi.(7.Mart.1992)de Yazıcıoğlu MÇP hükümetinden beş arkadaşı ile birlikte bu oluşumdan ayrıldı sebebi içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışı kabul etmediği için BBP kurdu.(28.Şubat.1996)ANAP’tan istifa ederek partisine geri döndü ve çalışmalarını burada sürdürdü.(2 Çocuk babası olan)Yazıcıoğlu her zaman ilkeli,tutarlı,milliyetçi bir ruha,dinine sımsıkı bağlı,yiğit,cesaretli,istikrarlı bir grafik çizmiştir.Böylesine faydalı,yararlı,hayırlı bir dostumuzu,kardeşimizi elim bir kaza da kaybettiğimiz için üzgünüz!İnanıyoruz ki,inşallah!Cenab-ı Hak kendisini rahmeti,mağfireti,şefkati,ikramı ve ihsanı lütfu rızası ile muamele eylesin!Amin.

-(25.Mart.2009)Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine helikopter ile yolculuk ederken,bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü.6 kişi elim bir helikopter kazası sonucu hayatlarını yitirdiler.Ailesi ,BBP partililer ve yakınları,dostları,sevenleri çok üzüldüler.(30.Mart.2009)günü cenaze merasimine katıldım;inanın Kocatepe camii şerifin avlusu ve çevresi alt ve yan sokaklar hep insanlarla dopdolu idi.Kimisi dualar ile,kimisi sa-
lat-u selam ile dillendiriyordu.Kimisi ona olan sevgi ve muhabbetinden,kimisi ise ona bağlılığından dolayı ağlıyordu;üzülüyordu kaybettikleri o güzel şahşiyetli,imanlı kişiye saygıyla selamlıyor;ardından tekbirler,yasinler,fatihalar ve diğer süreler ile zikrediyorlardı.Çok muhteşem bir tablo ile karşı karşıya kaldım.Bir taraftan üzüldüm!Bir taraftan ise sevindim!Çünkü böyle bir tablo her zaman olmaz.Cenab-ı Hak yar ve yardımcısı olsun.

Euzûbillahimineşşeytanirracim/Bismillahirrahmanirrahim
-Ayet:Ey iman edenler!Kendinizin,ana babanızın veya akrabalarınızın aleyhine olsa bile,adaleti titizlikle ayakta tutan ve sırf Allah için şahitlik eden kimseler olun(haklarında şahitlik ettikleriniz)ister zengin,ister fakir olsunlar.Çünkü Allah,her ikisini de(sizden)daha yakındır.Haktan ayrılarak heva ve hevesinize uymayın.Eğer(şahitlikte),dilinizi eğip bükerseniz veye(şahitlikten)kaçınırsanız,(bilin ki)şüphesiz Allah,yaptıklarınızdan haberdardır.
Nisa süre:135
-Ayet:Ey iman edenler!Allah’a Resûlü’ne,indirdiği Kitab(Kur’an)a vedaha önce indirdiği kitap(ların asılların)a (gereğine uygun şekilde)iman edin.Kim Allah’ı,meleklerini,kitaplarını,resûllerini ve ahiret gününü(birini bile)inkar ederse muhakkak ki o,derin bir sapıklığa düşmüştür. Nisa süre:136
-Ayet:Ey iman edenler!(Aranızda)fısıltaştığınız/gizli konuştuğunuz zaman,günahı,düşmanlığı ve Peygamber’e karşı gelmeyi fısıldaşmayın.İyiliği/iyi olanı,takvayı fısıldaşın ve huzurunda toplanacağınız Allah’a saygılı olup emrine uyun. Mücadele süre:9

-Mümin;hayâsı çok ezası az,hayrı çok fesadı az olacak.Dilinden yalan sadır olmayacak.Konuşması yanlış ve fuzuli işi az;fakat iyiliği ve amelleri çok olacak.Geçim sıkıntısı çektiği zaman,Allah’ın takdirine ve kısmetine razı olacak.Din kardeşlerine karşı daima halim selim,iffetli ve şefkatli olacak…Mü’minin ahlâkı,zenginlikte iktisad,genişlikte şükür,bela ve musibet zamanında sabırdır. Hasan-ı Basri(k.s)
Allah'ım!Günahlarımızı ört,affet,bağışla.Bize lütuf ve ilim ver!Hatâlarımızı önemseme.Yardım et!Kanaat ver!Afiyet ver!Basiret ver!Akıl ver!(El-Gaffaru-El-Gafuru-El-Ganiyyu-El-Hafızu-El-Hafıdu)cellecelaluhu ile bize muamele eyle!İslâm'dan ayırma!Amin.
Serid Ömer
Posts: 991
Joined: 06 Jan 2008, 19:26
Kan Grubu: A (+)

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by Serid Ömer »

-Mü’min;lanetçi,söğücü,koğucu,gıybetçi,kınayıcı,kırıcı,aceleci,kinci,kibirli,kendini beğenmiş,hasetçi inatçı olmayacak.Dünya için rağbetli,uzun emelli,bahil,gafil,çok uykulu,münafık huylu olmayacak.Riyakar,cür’etkar,hafif meşreb,hasis ayıp araştıran bir casus da olmayacak…

-Mü’min;Allah için sevecek Allah için buğzedecek,Allah için hoşnud olacak,Allah için gazablanacak.Mü’minin azığı takvâ,himmeti ukbâ,yoldaşı zikir,sevgilisi Mevlâ olacak!ve hep sa’yedecek ebedi saadeti için…Yahya bin Muaz(r.a)

-İnabe edilecek şeyhin Kitab ve Sünnete hakkı ile bağlanan,bidatlerden kaçınan şeyh-i sadıklardan olması lazım hatta elzemdir.Kitab ve Sünnet’e bağlanabilmesi için de ulum’u şeriyye’ye vakıf olmasının zarureti ortadadır. İmam-ı Rabbani(k.s)

“Üşüyorum” isimli şiirin de, insanoğlunun bu dünya hayatında ders alabileceği nisbette,oranda bize öğütler vermektedir.
VUSLAT YOLU;
-Cenab-ı Hakk’a olan hasret ve özlemini hayal kurarak;çekilin önümden duvarlar şöyle kekik kokulu dağları aşarak,bir çeşme başında ruhumu dinlendirmek istiyorum.Doğa da, olan biteni,akıcı bir uslup ile Peygamber(s.a.v)gülleri arasında süzülüp,kırlarda koşarak çoşmak istiyorum.Artık bu dünyada ki,herkes huzuru bulmak olmak için çaba gayret göstermeli;Cenab-ı Hakk’ın emrini tutmaya özen göstermelidir.

-Bizler için bu dünya hayatı aslında,geçici olduğunun farkına her zaman hissetmemiz gereklidir.Niye diye sorulacak olursa;eğer dikkatlice düşünücek olursak;hayatımızın bir dakikasına,bir saniyesine bile,hatta bir nefesine bile sahip değilken,hakim olmazken niye şahsi menfaatleri doğrultusunda hareket eder bilinmez;ahirette hesap sorulmayacak mı?zannediyor?her türlü fırıldaklar çevirip istikametini değiştiriyor.Cenneti kaçırıyor farkında değil;Siz siz olun!Nefsinizin ve hevanızın isteklerine boyun eğmeyiniz!İslâm’a sahip çıkalım!Kur’an’a sahip çıkalım!Peygamberimiz(s.a.v)sünnetine ve onun pak,saf temiz hal ve hareketlerine sahip çıkalım!İyi örnek alalım!Cenab-ı Hak yar ve yardımcımız olsun.Amin.

-Takva sahibi olma da;iyilikte üç şey hazinedir;1-Hayrı ve sadakayı yalnızca Allah Rızası için yapmak,2-Anne ve Babaya karşı iyilikte,yardım da bulunmak,3-Bela ve musibetler karşısında sabır ve tahammül göstermek,metanetle karşılamak,

-Allah(c.c)Hazretleri bütün Müslümanlara,doğruluğu,hakkaniyeti,adaleti,iyiliği emreder;kendilerinin veya Anne ve Baba ve akrabalarının aleyhine bile olsa!
-İyi bilinsin ki,insana gerçeği Allah(c.c)gösterir;Hakk’ı O buldurur;doğru yola O,hidayet eyler;O halde daima Allah’tan tevfikini refik etmesinin;Hakk’ı doğruyu buldurmasını;hayrı işletmesini istemek;dikkatli,ihtiyatlı,edepli ve saygılı olmak gerekiyor.

-Sizler icabetinize göre kalplerin ve nefislerin bir olduğu bir hayata kavuşturuldunuz.Bu topluluk(kurbet)Allah’a olan yakınlığı elde ettikleri zannederler.Fakat bu yolda az bir mesafe katetmişlerdir.İbadet ve iyi kulluk,ince bir sanattır;onun dükkanı halvet(tenhalık)ana sermayesi ilim ve takva,kazancı da cennettir.

-Her kimin ki,niyeti(hedefi gayesi)ahiret olur;Allah onun dağını toparlar;gönlüne zenginlik verir;dünyalık da peşinden burnu sürte,sürte(mecburen)geylir,ulaşır.O halde siz değerli Müslümanlar,şerrin yolunu terk edin!Mü’min olma şerefini ve onurunu sakın ola-Mü’min;lanetçi,söğücü,koğucu,gıybetçi,kınayıcı,kırıcı,aceleci,kinci,kibirli,kendini beğenmiş,hasetçi inatçı olmayacak.Dünya için rağbetli,uzun emelli,bahil,gafil,çok uykulu,münafık huylu olmayacak.Riyakar,cür’etkar,hafif meşreb,hasis ayıp araştıran bir casus da olmayacak…

-Mü’min;Allah için sevecek Allah için buğzedecek,Allah için hoşnud olacak,Allah için gazablanacak.Mü’minin azığı takvâ,himmeti ukbâ,yoldaşı zikir,sevgilisi Mevlâ olacak!ve hep sa’yedecek ebedi saadeti için…Yahya bin Muaz(r.a)

-İnabe edilecek şeyhin Kitab ve Sünnete hakkı ile bağlanan,bidatlerden kaçınan şeyh-i sadıklardan olması lazım hatta elzemdir.Kitab ve Sünnet’e bağlanabilmesi için de ulum’u şeriyye’ye vakıf olmasının zarureti ortadadır. İmam-ı Rabbani(k.s)
Allah'ım!Günahlarımızı ört,affet,bağışla.Bize lütuf ve ilim ver!Hatâlarımızı önemseme.Yardım et!Kanaat ver!Afiyet ver!Basiret ver!Akıl ver!(El-Gaffaru-El-Gafuru-El-Ganiyyu-El-Hafızu-El-Hafıdu)cellecelaluhu ile bize muamele eyle!İslâm'dan ayırma!Amin.
dergah
Posts: 318
Joined: 30 Nov 2007, 23:53
Kan Grubu: B (+)

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by dergah »

abdullatif abi çok gariplik var özellikle 112 yle ve bbp avukatıyla iha muhabirinin yaptığı konuşmaları,konuşma tarzlarını ve kullanılan ifadeleri inceleyin...
Abdüllatif
Posts: 1556
Joined: 28 Jul 2007, 15:32
Kan Grubu: AB (+)

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by Abdüllatif »

dergah wrote:abdullatif abi çok gariplik var özellikle 112 yle ve bbp avukatıyla iha muhabirinin yaptığı konuşmaları,konuşma tarzlarını ve kullanılan ifadeleri inceleyin...

Yayınlanan ses kaydında muhabir helikopterde 6 kişi olduğundan hiç bahsetmiyor ama 112'nin sorusu:
112 görevlisi: Alo. diğer beş kişi yanınızda değil mi şu anda? Size cevap verebiliyorlar mı?
Vay, yüz bin vay kim dildardan ayrılmışam
Fitne–çeşm ü sahir u hunhardan ayrılmışam
Bülbül-i şûride em gülzârdan ayrılmışam
Kimse bilmez kim ne nisbet yârdan ayrılmışam!
seyir

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by seyir »

112 ile ~20 dk. konuşuldu deniyor. Yayınlanan kısım çok az. Makaslandı mı nooldu? Kaza sonrası baya bir süre geçtikten sonra BBP yetkilileri "halen umutluyuz, yaşadığını ümid ediyorz...vs" açıklaması yapıyor, oysaki parti içinden daha önceden haberci ile konuşup vefat haberi alan varmış? Köylüler vs.. aramaya gidecek, görmüşler aha şu tarafa doğru gitti diye... Sivasta hastanedeler diye bir haber yayınlanmış ve sanırım bu habere dayanarak geri dönmüşler. Köylülerden helikopterin uçuşunu görenler, helikopterin havada yalpalıyarak aşşağı yukarı dengesizce hareket ederek ilerlediğini söylemişler. Laptop çalınmış geri bulunmuş, kamera savcılıktaymış, kartı çalınmış, pilot zehirlenmiş, helikopterin ikaz cihazı varmış yokmuş bozukmuş sağlammış kaza darbesi yetersizmiş, helikopter seçeneği için ısrar edenler olmuş, pilot uçuştan önce bi yere gidip gelmiş...vs. Kimiside; vefat ettiği ilk anda biliniyordu, bazı sebeplerden ötürü arama ekiplerini şuraya kaydırın da zaman geçsin bilmemnoolsun vs.. demiş olabilir deniyor.
Doğru yanlış birsürü senaryo-bilgi-haber var. İnşaallah, hükümet tarafından pür dikkat doğru bir şekilde araya ergene mergene doğan moğan girmeden incelenir, neticelenir ve açıklanır. Suikast ise (ki yüksek ihtimal öyle görünüyor) pislikler ortaya çıkarıla, değilse de olay açıklığa kavuşa.
seyir

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by seyir »

User avatar
aydın
Posts: 14
Joined: 16 Nov 2007, 00:57
Kan Grubu: 0 (+)
Contact:

Re: Muhsin Yazıcıoğlu

Post by aydın »

“... Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz..."

Kardeşler! böyle sözlerin sahibinin yaşaması tabiki birilerini rahatsız edecek ve boş da durmayacakları kesin.Biz bunların farkındayız, bu saatten sonra bizim yapacağımız bu konular üzerinde konuşmak da olabilir ama forum olarak, şimdi bize düşen görev en azından bir hatim okumamız kanaatindeyim.Haydi gelin cüz paylaşımını yapalım...
Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen.
Post Reply

Return to “Türkiye”