Orda Bir Faaliyet Var Uzakta (Kurban Org.)

Üyelerimizin bildirmek istediği duyurular, haberler vs.
Post Reply
seyir

Orda Bir Faaliyet Var Uzakta (Kurban Org.)

Post by seyir »

Vakfımızın 1429/2008 Kurban Organizasyonu tamamlandı

(4 Rebi'ül-ahir 1430 | 31 Mart 2009)

Resim Galerisi

Mahmud Es’ad Coşan Vakfımız, kurban ibadetinizi layıkıyla yerine getirmek ve kurban etlerini gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Kurban Organizasyonu’nu başarıyla tamamlayarak, kurban etlerini Endonezyalı kardeşlerimize elden teslim etti.

Bu yıl organizasyonumuzun kesim bölümü 9-10 Aralık 2008 tarihlerinde toplam 18 saat süren bir çalışma ile tamamlandı. Toplamda 7930 adet koyun, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, tekbirler eşliğinde, vekalet verelenlerin isimleri tek tek zikredilmek suretiyle kurban edildi.

6’şar parçaya ayrılan kurban etleri, ayrı ayrı paketlenerek 47.580 parça halinde Endonezya’ya gönderildi. Her bir paketin içine, bu yıl için belirlenen mesajı içeren etiketler yerleştirildi:

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı sizi seviyor.
Allah’ı (c.c.) sevin ve mesajını okuyun.
Kur’an-ı Kerim, Sure: İnsan, Ayet : 8-10

Bölgedeki çalışmaları sağlam temellere oturtmak ve yerel organizasyonları kolaylaştırmak için, Endonezya’nın Jogyakarta Eyaleti’nin Bantul bölgesinde kurulan Yayasan Server Indonesia (Endonezya Server Vakfı), bu yılki dağıtım çalışmamızda aktif olarak görev yaptı ve çalışmalarımızın sağlıklı şekilde sürdürülmesine vesile oldu. Böylelikle önümüzdeki yıllar için düşünülen her türlü organizasyonun başka kuruluşlara ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilebilmesinin de önü açılmış oldu.

Uzun süren transfer ve gümrük işlemlerinin ardından Endonezya’ya ulaşan konteynırlar, vakfımız görevlileri tarafından dağıtımın yapılacağı bölgelere varana kadar kontrol edildi ve etlerimizin dağıtım yapılacağı ana kadar sürekli -21°C'de muhafaza edilmesi sağlandı.

Bu yıl dağıtım çalışmamız büyük bir kısmı felaketler ve depremler bölgesi olan, halkın gözle görülür şekilde fakir olduğu Jogyakarta eyaletinde gerçekleştirildi. Dağıtım faaliyeti sırasında, bölgede türlü zorluklar içinde yaşayan halkın yüzlerinden gülümsemenin eksik olmaması dikkat çekti.

Jogyakarta eyaletine bağlı Jogyakarta Merkez, Bantul, Sleman, Gunung Kidul ve Kulon Progo şehirlerinde, 27 ayrı bölgede gerçekleştirilen dağıtım faaliyeti sırasında 8 kamyon kullanıldı ve 120 kişilik bir ekip görev yaptı. Toplam 5 gün süren dağıtım faaliyeti sonunda, kurban etleri gerçek ihtiyaç sahiplerine ilk elden teslim edildi.

Dağıtım çalışmasında ana merkez olan Jogyakarta eyaletinin üst düzey yerel yöneticileri ve eyalet sultanını temsilen kızı, çalışmalara bizzat katılarak gelişmeleri dikkatle takip ederken, organizasyonun büyüklüğü ve yapılan yardımın mahiyeti karşısında memnuniyetlerini ve hayranlıklarını birçok kez ifade ettiler.

Yaklaşık 20 kişilik medya grubu tarafından takip edilen kurban eti dağıtım organizasyonu, Endonezya'nın televizyon ve gazetelerinde yoğun bir şekilde yer bulurken, yapılan yayınlar yerel halk tarafından da ilgiyle takip edildi.

Yerel halkın neredeyse tamamı tarafından tanınan vakfımızın çalışmaları merakla takip edilirken, vakıf görevlilerine gösterilen ilgi ve sevgi de görülmeye değerdi. Kurban bağışlarının önemli bölümünün Türkiye’den yapılmış olmasına ayrıca sevinen Endonezyalı kardeşlerimiz, Türkiye’ye selamlarını gönderirken, dillerinden dualarını eksik etmediler.

Geçtiğimiz iki yıl içinde yaklaşık 70.000 aileye kurban etlerini ulaştıran vakfımız, bu yılki organizasyon kapsamında 47.580 aileye daha yardım ulaştırarak, toplamda 117.000’den fazla aileye yardım eli uzatmış oldu.

Merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’nin fikirlerini yaşanır kılmak ve projelerini hayata geçirmek için faaliyette bulunan vakfımız, bir sonraki kurban organizasyonu kapsamında, sizlerin de desteğiyle çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemekte ve bu hususta çalışmalarını hızla sürdürmektedir.

Bu vesile ile organizasyonumuza katılan tüm hayırseverler dostlara, onbinlerce Endonezyalı kardeşimizin hayır dualarını ve selamlarını iletir, teşekkürlerimizi sunarız.

MEC VAKFI
Post Reply

Return to “Sizden Haberler”