Muhtar Adayına Sandıktan Sıfır Oy Çıktı

Seviyeli latife ve fıkralar...
Post Reply
mstf
Posts: 185
Joined: 30 Nov 2007, 16:43
Kan Grubu: A (+)

Muhtar Adayına Sandıktan Sıfır Oy Çıktı

Post by mstf »

Sivas'ın Zara ilçesinde seçime katılan bir muhtar adayına sandıktan sıfır oy çıktı. Eşi ve kendisi de o sandıkta oy kullanan muhtar bu sonucu almayı nasıl başardı?
03 Nisan 2009 11:25

Sivas'ın Zara ilçesinde bir muhtar adayı, eşinin rakibine oy vermeyi tercih etmesi, kendisinin de yanlışlıkla rakibine oy vermesi sonucu sandıktan eli boş döndü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Zara ilçesine bağlı Şerefiye Beldesi Kayabaşı Mahallesi'nde muhtar adayı olan Menderes Yılmaz, yerel seçimlerde hayal kırıklığına uğradı.

Mahalle muhtarlığı için yarışan 3 adaydan biri olan Yılmaz, seçimde cebine koyduğu rakip adayın oy pusulasını yanlışlıkla sandığa atarak rakibine oy verince kendi oyunu bile alamadı.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayabaşı Mahallesi'nde yaşadığını ve çiftçilikle uğraştığını söyledi.

Seçimlerde mahallesine hizmet etmek amacıyla muhtar adayı olduğunu kaydeden Yılmaz, ancak eşinin bile rakibine oy verdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Muhtarlığa adaylığımı koydum, ama kazanamadım. Kendi oyumu bile kendime verememişim. Yanlışlıkla başka bir adaya vermişim. Muhtar olamadım onun için üzüntülüyüm. Ailem bile 'Benim oyuma kimse karışamaz' dedi bana vermedi. Aynı şekilde ağabeyim ve tüm akrabalarım da oylarını rakiplerime verdiler. Eğer sandıktan bir oy çıksaydı kendime oy verdiğimi sanacaktım. Ben de yanlış kullanınca sandıktan sıfır oy çıktı. Eğer muhtar olabilseydim mahalle yolunun yarım kalan asfaltının tamamlanması için mücadele edecektim.''

Seçim öncesi 100 afiş bastırdığını, iyi bir şekilde çalıştığını kaydeden Yılmaz, mahallelinin bir daha ki seçimler için kendisine muhtarlık sözü verdiğini ifade etti.

Mahalle muhtarlığını 75 oyla kazanan Efendi Coşkun ise iyi bir ortamda seçim yapıldığını, mahallelinin kendisini muhtar olarak görmek istediğini belirterek, rakip aday Menderes Yılmaz'ın bile kendisine oy verdiğini ifade etti.
:D :D :D
Ehl-i irfan arasında aradım kıldım talep
Her hüner makbul imiş illa edeb illa edeb
User avatar
aydın
Posts: 14
Joined: 16 Nov 2007, 00:57
Kan Grubu: 0 (+)
Contact:

Re: Muhtar Adayına Sandıktan Sıfır Oy Çıktı

Post by aydın »

Adam rakibine oy vererek mahallesine en güzel hizmeti vermiş daha ne yapsın yahu..
Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen.
User avatar
Duru
Posts: 439
Joined: 19 Apr 2008, 16:22

Re: Muhtar Adayına Sandıktan Sıfır Oy Çıktı

Post by Duru »

Yazık yaa ..Eşi bile oy vermemiş : )
[align=right]İçsen bu sudan, bir daha, dostum; susamazsın...
Bir hâl gelir... ağlayamazsın, susamazsın!
[/align]
maneviyat

Re: Muhtar Adayına Sandıktan Sıfır Oy Çıktı

Post by maneviyat »

Demekki olmayınca olmuyormuş : )
Post Reply

Return to “Latîfe ve Fıkra”