Ateizm ve Çıkmazları

Okunması gereken eserler, tavsiye kitap ve dergiler, vs.

Moderator: VYZ

Post Reply
seyir

Ateizm ve Çıkmazları

Post by seyir »

.....Benim talebelerimden bir profesör var. "Ateizmin Açmazları, Çıkmazları" diye doçentlik tezi yapmıştı. Yâni Allah'ı inkâr etmek mümkün değil. Allah inancı soruları cevaplandırıyor, soruları çözüyor. Romanın karma karışık olan konusunu açıklıyor. Esrârengizliği kaldırıyor, her şeyi çözümlüyor. Allah var diyorsun, her şey düzene giriyor. Allah yok dediğin zaman, her şey karma karış oluyor, çıkmaza giriyor insan... Çıkmazlığını da izah ediyor arkadaş, inançsızlığın olamazlığını da isbat ediyor.

Hem de ateist jürinin önünde isbat etmiş. Adamlar bakmışlar ki, karşılarındaki kendi istediklerinden daha bilgili, itiraz bile edememişler. Halbuki imtihana giren bir doçent, jüri üyesi profesörlerden biraz daha aşağıdadır. Ama onlar bakmışlar ki, kendilerinin bilmedikleri pek çok şey var. Onlar ateizme girmişler ama, bunlar gibi girmişler; yâni tek taraflı bilgiye sahib oldukları için girmişler. Benim talebe de imamlıktan başladı, ilâhiyattan başladı işe, bu tarafı da bildiği için, onun karşısında itiraf etmişler. Hocalar onun karşısında talebeleşmişler.

Sonra ben o yazıyı çok beğendim de bizim İlim ve Sanat dergisinde neşrettirdim. Gittikleri yolun çıkmaz sokak olduğunu, bilimsel bakımdan yanlış yolda olduklarını, bilimsel bakımdan taassubda olduklarını, kör olduklarını, tutarsız olduklarını bilsiler diye. Bir doçentin ağzından duysunlar, bir tez olarak karşılarına gelmiş, görsünler diye neşrettirdim. [İlim ve Sanat, c.1, s. 64] Yazının aslı bizim İlâhiyat Fakültesi dergisindedir.....
28. 08 1997 - New Castle / İNGİLTERE
http://www.dervisan.com/yazi/970828.htm
Hocamızın(rha) bahsini ettiği tez sanırım bu:
Doç. Dr. Mehmet AYDIN, "Ateizm ve çıkmazları" 1981
http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/37/769/9756.pdf

Dinlerken meraklanıp, "acaba netten ulaşırmıyız bu teze" diye baktık, çıktı Elhamdulillah (inş.) :)

Esselamualeyküm, hayırlı cumalar.
Leyla Hanne
Posts: 1395
Joined: 22 Nov 2007, 21:24

Re: Ateizm ve Çıkmazları

Post by Leyla Hanne »

Bizde arkadaşlarla not etmiştik tezi, nete girince bakarız diye. Burada görünce çok sevindim. Allah razı olsun.
Post Reply

Return to “Kütüphane”