Mürşid-i Kâmiller

Başta hocaefendilerimiz olmak üzere büyük zatların tasavvuf tanımları, tasavvufun inceliğine dair yazılar, vs...
Post Reply
User avatar
Halil Necati
Posts: 618
Joined: 02 Nov 2007, 19:54

Mürşid-i Kâmiller

Post by Halil Necati »

Mürşid-i Kâmiller

Ben hatırlıyorum; altın çerçeve gözlüklü, ak sakallı bir hacıbabayı, zengin, hacıbaba hem de paralı hacıbaba, mağazaları var, muazzam meşhur dillere destan mağazaları var, hem de halk partili, hem de hürriyet gazetesinin müdafiî.. Hocamız bunu ele aldı; Allah Allah, Hocamız buna özel ders veriyor, ikindiden sonra geliyor, elinde çantası, fermuarlı koltuk altı çantasına okudukları ders kitabını alıyor, kalemini defterini alıyor, Hocamızın ikindiden sonra önüne oturuyor, Hocamız ona özel ders veriyor, bir değişti adam, bir değişti adam, bir güzelleşti, bir güzelleşti, bir hizmet ehli, bir güzel derviş oldu ki.. Neden? Evliyaullah mürşid-i kâmiller böyledir işte.. Onlar irşad etmese bu halkın hali ne olacak? Bu kötü, bu kötü, bu kötü, ayır bunları götür çöpe at, peki ne olacak? İyi insan yok ki, her birinin bir kusuru var.. Eğitecek, öğretecek, Allah’ın emrini tebliğ edecek, bildirecek, emr-i ma’ruf nehy-i münker yapacak, durduracak, kötülüğü durduracak, iyiliği yaptıracak..

Gurbet Sohbetlerinden.. Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan (ks)
ZeynepEslem
Posts: 17
Joined: 07 Feb 2010, 01:46
Location: İstanbul

Re: Mürşid-i Kâmiller

Post by ZeynepEslem »

Allah râzı olsun. Gerçekten çok güzel bir misal vermiş bizlere Hocamız (rh.a.). Kusursuz insan olmaz zaten. Herkese kötü deyip bir kenara çekilirsek olmaz. Emr-i bil maruf nehy-i anil münker...
Mevlana'ya "Aşk nedir ? " diye sormuşlar...
"Ben ol da bilesin ! " demiş ...



Öyle sermestem ki idrâk etmezem dünyâ nedür
Men kimem, sâkî olan kimdür, mey û sahbâ nedür ...
Fuzuli
User avatar
mhysr
Posts: 15
Joined: 12 Feb 2009, 22:28

Re: Mürşid-i Kâmiller

Post by mhysr »

uzaklara dalıyorum bazen gerçekten emr-i ma'rufu ben mi yapmalıyım yoksa bana yapılmasını mı beklemeliyim o kadar çok kusurumuz var ki inanın içime bir korku düşüyor. nefs nefs nefs bu en büyük hayal kırıklıgımız bizi en çok zorda bırakan şey çevremizde o kdar ii şey varken bize kötüyü gösteren şey arzularımıza yenik düşmemize neden olan şey ama Allah (c.c) hepizin yardımcısı olsun biz her şeyin üstesinden gelelim.
herşey bir gün bitecek ve biz gözümüzü ahirette açacagız hazırlığımız tam mı?
Post Reply

Return to “Tasavvuf Yolu Nedir?”