Bu videodan Başbakan çıkar mı?

Post Reply
User avatar
Halil Necati
Posts: 618
Joined: 02 Nov 2007, 19:54

Bu videodan Başbakan çıkar mı?

Post by Halil Necati »

Bu videodan Başbakan çıkar mı?

Şamil Tayyar - STAR

İSTİFANIN PERDE ARKASI

Seks vi­de­osu üze­ri­ne CHP Ge­nel Baş­kan­lı­ğı gö­re­vin­den ay­rı­lan De­niz Bay­kal’ın is­ti­fa ka­ra­rı, An­ka­ra’da si­ya­se­ti ya­kın­dan ta­kip eden­ler için inan­dı­rı­cı gel­me­di. Bay­kal’ın ye­ni bir oyun kur­gu­la­dı­ğı ko­nu­şu­lu­yor. Sü­reç, bu kur­gu­nun iz­le­riy­le do­lu...

Vi­de­onun bi­rin­ci gü­nü ka­me­ra­lar kar­şı­sı­na ge­çen CHP Ge­nel Sek­re­te­ri Ön­der Sav, Mus­ta­fa Sa­rı­gül’ü suç­la­yan ağır bir açık­la­ma yap­tı, fa­tu­ra­yı ona kes­ti.

Ay­nı sa­at­ler­de CHP’li Mus­ta­fa Öz­yü­rek, AK Par­ti Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Hü­se­yin Çe­lik’i ara­ya­rak, “Bu vi­deo tar­tış­ma­sı­na gir­me­yin, yok­sa iş bü­yür” de­di. Bir ne­vi, AK Par­ti’den ola­yın bü­yü­tül­me­me­si ko­nu­sun­da ri­ca­cı ol­du­lar. Çe­lik, “Sa­yın baş­ba­ka­nın da ta­li­ma­tı var, CHP’yi si­ya­si ra­ki­bi­miz ola­rak gö­rü­yo­ruz, böy­le bir tar­tış­ma­ya as­la gir­me­yiz” di­ye­rek CHP’ye gü­ven­ce ver­di.

Son­ra ne ol­duy­sa, komp­lo­nun ge­rek­çe­si ko­nu­sun­da ma­kas de­ğiş­tir­di­ler. Ok­la­rın ucu­nu Sa­rı­gül’den hü­kü­me­te çe­vir­di­ler. Pen­sil­van­ya’dan (Fet­hul­lah Gü­len) me­saj gel­di­ği­ni ima ede­rek ala­nı da­ha da da­ral­tıp hü­kü­me­ti he­def tah­ta­sı­na oturt­tu­lar. Bay­kal, si­ya­si ge­le­ce­ği için en uy­gun se­nar­yo­yu seç­ti. So­run, komp­lo­yu açı­ğa çı­kar­ma ve he­sap­laşma kay­gı­sı de­ğil­di. Ni­te­kim, bu yön­de­ki fark­lı me­saj As­lı Ay­dın­taş­baş’ın dün Mil­li­yet’in sür­man­şe­tin­de­ki, kay­na­ğı Bay­kal olan “Bi­li­yo­rum bu dev­le­tin işi” ya­zı­sıy­la du­yu­rul­du. Ya­zı­da dört önem­li baş­lık var­dı:

1-Da­nış­tay’ın top­lan­tı­sı­na ka­tı­la­ca­ğım,
2-Ge­nel baş­kan­lı­ğa aday ola­ca­ğım,
3-Gö­rün­tü­ler 8 yıl­lık de­ğil ye­ni,
4-Komp­lo dev­le­tin işi.

Gel gör, dün Da­nış­tay’ın top­lan­tı­sı­na ka­tıl­ma­dı ve is­ti­fa ka­ra­rı­nı açık­la­dı. Komp­lo­nun dev­let ta­ra­fın­dan ya­pıl­dı­ğı id­di­ası­nı ise “hü­kü­met” ola­rak de­ğiş­tir­di. Bu nok­ta­da in­ce işçi­lik ya­pa­rak “ce­ma­at” ile AK Par­ti ara­sı­na set çek­me­ye ça­lış­tı. Bay­kal’ın açık­la­ma­sı­nın ar­dın­dan ba­zı CHP’li mil­let­ve­kil­le­ri ha­ber por­tal­la­rı­nı ara­ya­rak, “Fet­hul­lah Gü­len Bay­kal’a gü­ven­ce ver­di, komp­lo­nun ar­ka­sın­da AKP’nin ol­du­ğu­nu söy­le­di” ya­la­nı­nı yay­dı­lar.

Bu ara­da CHP için­de, “Bay­kal Pen­sil­van­ya vur­gu­suy­la ‘ka­se­tin ge­ri­si­ni ya­yın­la­ma­yın ben de si­zi tar­tış­ma­nın dı­şın­da tu­ta­rım’ me­sa­jı ver­di, se­lam çak­tı” yo­rum­la­rı dil­den di­le do­laş­ma­ya baş­la­dı.
Dün­kü ge­liş­me­ler As­lı’nın ya­zı­sıy­la ta­ban ta­ba­na zıt­tı. Onu ya­nıl­tan Bay­kal’dı. Ne ol­du da Bay­kal, bir ge­ce­de ka­ra­rı­nı de­ğiş­tir­di? An­ka­ra’da ko­nu­şu­lan şu ye­ni se­nar­yo ce­vap olur mu, bir­lik­te de­ğer­len­di­re­lim.

De­ni­yor ki; Bay­kal is­ti­fa et­me­sey­di bas­kı al­tın­da yok olurdu. ‹s­ti­fayla hem bas­kı­lar­dan kur­tul­ma hem gü­ven ta­ze­le­me fır­sa­tı ya­ka­la­dı. Bay­kal, ku­rul­ta­ya ka­dar bek­ler, ka­mu­oyu­nun, de­le­ge­le­rin ve teş­ki­la­tın bas­kı­sıy­la ye­ni­den aday gös­te­ri­lir ve se­çi­lir. Tıp­kı, 1999 se­çim­le­rin­de par­ti­si ba­ra­jın al­tın­da ka­lın­ca is­ti­fa edip 18 ay son­ra dön­me­si gi­bi...

Se­nar­yo­yu üre­ten­le­rin yo­ru­mu ise şöy­le: Bay­kal is­ti­fa ede­rek er­dem­li ta­vır ser­gi­le­miş olur, ku­rul­tay­da gü­ven ta­ze­le­ye­rek üze­rin­de­ki yü­kü atar, komp­lo­yu hü­kü­me­te mal ede­rek si­ya­si ran­ta çe­vi­rir! Ya­ni, ye­ni bir Bay­kal oyu­nu... Baş­ka bir ifa­dey­le, seks vi­de­osun­dan baş­ba­kan çı­kar­ma pla­nı... Ba­na çok saç­ma gel­di, se­nar­yo­ya ina­nan­lar ise “10 gün bek­le, sa­bır­lı ol” de­me­yi sa­lık ver­di­ler.

Bu ara­da CHP’li­le­rin he­sa­ba kat­ma­dık­la­rı un­sur, asıl teh­di­din Bay­kal­sız bir CHP’nin AK Par­ti için teh­dit ola­ca­ğı ih­ti­ma­li­dir. Bekleyelim, görelim.
User avatar
Halil Necati
Posts: 618
Joined: 02 Nov 2007, 19:54

Re: Bu videodan Başbakan çıkar mı?

Post by Halil Necati »

http://www.habervaktim.com/haber/121495 ... yoruz.html

Cemaat planını deşifre ediyoruz!

Deniz Baykal'ın dünkü açıklamasında “Pensilvanya'nın samimiyetine inanıyorum” sözleri istifadan daha çok gündem oluşturdu.

Siyaset analistleri, politika ustası Baykal'ın amacının da tam olarak bu olduğunu düşünüyor. Baykal'ın evli ve yıllardır beraber çalıştığı Nesrin Baytok'la ilişkisi bile unutuldu. Baykal'ın bir taşla iki kuş vurduğu ve Cemaat'le AK Parti'nin arasına dinamit koyarak gittiği kaydediliyor.

BAYKALCILAR ŞU YALANI YAYDI
Şamil Tayyar'ın iddiasına göre, Baykal'ın açıklamasının ardından bazı CHP'li milletvekilleri haber portallarını arayarak, 'Fethullah Gülen Baykal'a güvence verdi, komplonun arkasında AKP'nin olduğunu söyledi' yalanını yaydılar.
Tayyar'ın bugünkü köşesinde bu bilgiler yer alırken, aynı anda birkaç gazetede ama en açık biçimiyle Habertürk'te birebir aynı şeyler yayınlandı bugün. Bu iddiayı güçlendirirken, internet sitelerini dolaşıp servis yapan CHP'li Milletvekillerinin bazı gazetelere de uğradığının bir göstergesi olarak yorumlandı.

Nitekim Habertürk ve diğer bazı gazetelerde yeralan haberlerde de Gülen'in birinci adamı olarak nitelenen bir ismin Baykal'ı aradığı ve “Komplonun arkasında AKP'nin olduğunu söylediği” ileri sürülüyor.

Tüm bu argümanları, kameralar önündeki CHP'liler göz yaşları içinde Genel Başkanları için ağlarken, önceden görevlendirilmiş bir ekibin istifanın hemen ardından senkronize olarak internet sitelerini dolaştığını ortaya koyduğu ifade ediliyor.
Ayrıca Baykal istifa eder etmez, bu yönde ilk haber Turktime'da yayınlandı. Hem de istifa açıklamasından dakikalar sonra. Deniz Baykal “Pensilvanya” kelimesini söyler söylemez, bu bilgi önce siteler aracılığıyla ardından ise gazetelere servis yapılarak yayıldı.

HEDEF AK PARTİ İLE CEMAAT ARASINA DİNAMİT KOYMAK

Burada CHP'nin hedefinin AK Parti ve Cemaat arasına dinamit koymak olduğu belirtiliyor.
Bazı Cemaat mensuplarının CHP ve Baykal'ın bu tuzağına şimdiden düştükleri de gelen haberler arasında. Bunların başında Hüseyin Gülerce gösteriliyor. Kendini tam ifade edememe tarzı yüzünden oluşan yanlış anlaşılmalar nedeniyle televizyonların Camaetle ilgili her tartışmada ısrarla Gülerce'yi ekrana çıkarmak istedikleri kaydediliyor.

SUİKAST İDDİASI TUTMAYINCA

Kaset olayı sonrası strateji belirlemede zorlanan Baykal'ın önce Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendisine suikast düzenlemek istediği iddiasını ortaya attığı, ancak Baykal'ın kurmaylarıyla hazırladığı “Suikastı planlayan da kaseti hazırlayan da Sarıgül” eksenindeki savunmanın tutmadığı gözlenirken,
Baykal'ın anında strateji değiştirdiği ve konuyu sulandırıp cepheye başka savaşlar katmak istediği ifade ediliyor.

“O HABERİN DOĞRULUĞUNU ARAŞTIRIN”
AK Parti'yle Gülen Cemaati'ni savaştırıp aradın sıyrılma düşüncesinde olduğu savunulan Baykal'ın planında ilk etapta ses getirmiş gözüktüğü ancak her AK Partili'nin Hucurat Suresi'nin “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın” şeklinde olan 6. Ayetini çok iyi bildiği hatırlatılıyor.

HABERVAKTİM.COM
Post Reply

Return to “Köşe Yazıları”