başmakaleler kitabından

Dünya gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
güLâLe

başmakaleler kitabından

Post by güLâLe »

Şubat 1984 tarihli yazı.. sene 2007.. durum hâlâ aynı..

" Federal Almanyadaki -Die Grünen/yeşiller- menfaatperest, istismarcı, samimiyetsiz batı düzenlerine isyan bayrağı açan, insanlığın kurtuluşuna formül arayan genclerden oluşan bir grub. İşte bu yeşillerin içinden Tina gfanzil adlı bir kadın liderin müslüman oldugu, zehra adını aldıgı ve müslüman olmadan önce çeşitli vaaz, sohbet ve hutbelere gittiği,islamla ilgili kitaplar okuduğu, hemen arapça ögrenmeye başladığı bildirilmekte.
Şu sözlerini lütfen dikkatle okuyunuz.
-Silahlanma yarışının ve savaşın engellenmesinin yürüyüş yaparak ve sokaklarda slogan atarak gerçekleşmeyeceğini düşünmeye başladım. Bu vahim sürüklenişe son vermek için yeni bir toplum ve yeni bir ahlak devrimi gerekli idi, bu da İslam ahlakıdır.-

Bu emarelerden çıkan sonuc şudur sevgili okuyucular! Dünya İslam'a geliyor, hemde en kaliteli şahsiyetler önderliğinde. Çağın fikir liderliğini yapan Batıda, akıl ve vicdan sahibi müteferrikler,kiliseye baş kaldırmış, köklü bir ahlak ve maneviyat olmadan yani Cenab-ı Hakkın pak dini islam olmadan insanlığın dertlerine deva bulunamayacağını yavaş yavaş kavramaya başlamıştır.

Bize gelince, kültür politikamız hala köhne ve çöken batının tek yanlı, hilekar sömürücü ideolojilerine bağlı. Hala kendi özümüze dönemedik, aslımızı inkardan vazgeçemedik.
İslam dini devrini tamamlamış, tükenmiş, tarihE gömülmüş çağ dışı bir çöl kanunu ve köhne bir inanç sistemi değil!

Milli ve dini, ruhi ve bedeni, maddi ve manevi, ferdi ve ictimai, dünyevi ve uhrevi kurtuluşumuz İslamdadır. Bunu daima söylüyorduk, şimdi dış dünyada bizi teyit ediyor"

Başka söze ne hacet!...
mnctosman

Re: başmakaleler kitabından

Post by mnctosman »

Şuan ben de kitabı okuyorum. Yarısına geldim sayılır. Çok kıymetli yazılar. Sanki hocamız şuanki olaylar için bize yazmış gibi. Hala olaylar tazeliğini koruyor. Allah şefaatlarıne erdirsin. Amin
Last edited by Zeyneb Büşra on 05 Jan 2008, 21:36, edited 1 time in total.
Reason: 'de' ve 'ki' eklerinin ve bağlaçlarının ayrı ve birleşik yazıldığı noktalara dikkat edelim.
User avatar
mehmetemin
Posts: 677
Joined: 02 Nov 2007, 16:45
Kan Grubu: 0 (+)

Re: başmakaleler kitabından

Post by mehmetemin »

kitabı okurken aklıma gelmişti böyle bir başlık açmak ,hiç olmazsa başmakalelerden birer pasaj yazmak arkadaşlar önce davranmış ,allah razı olsun.
Post Reply

Return to “Dünya”