Harama bakmak

Post Reply
User avatar
hakyolu
Posts: 64
Joined: 14 Aug 2007, 14:42
Kan Grubu: A (+)
Location: İSLAMBOL

Harama bakmak

Post by hakyolu »

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem, "Yabancı kadınların yüzlerine şehvetle bakanla gözlerine, kıyamet günü kızgın kurşun yağ dökülecektir" buyurdu.

Nur Suresi oyuzunvu ayetine mealen, "Ey resulum! Mü'minlere söyle, harama bakmasınlar ve avert yerlerini haramdan korusunlar! İmanı olan kadınlarada söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haram işlemekten korusunlar" buyruldu.

Resulallah sallallahu aleyhi ve sellem veda haccında, "Yabancı kadına şehvetle bakan bir kimsenin bir kimsenin gözleri ateşle doldurulup sonra cehenneme atılacaktır. Yabancı kadın ile lüzumzus yere şehvetle konuşanlar, her kelimesi için bin sene cehennemde kalacaktır."buyruldu. Yine bir hadis-i şerifinde buyurdu ki: "Komşu kadına ve arkadaşlarına şehvet ile bakmak, yabacı kadınlara bakmaktan on kat daha günahtır.Evli kadınlara bakmak , kızlara bakmaktan binkat daha günahtır.Zina günahları da böyledir.

Berika kitabında diyor ki "üç şey göze cila verir.
Yeşilliğe bakmak,
Akar suya ve
Güzel yüze bakmak
Ve üç şey gözü kuvvetlendirir.
Sürme çekmek,
Yeşilliğe bakmak
Ve güzel yüze bakmak" ve hadis-i şeriflerde bakması helal olan kimselere bakmasının faydasını bildirmektedir. Yoksa yabancı kadınlara, kızlara bakmak gözü zayıflatır ve kalbi karartır.

Yine bir hadis-i şerifte "Yabancı bir kız görüpte, Allahu tealanın azabından korkarak başını ondan çeviren kimseye Allahu teala ibadetlerin tadını buyurur.

"Allah için yapılan cihadda düşmanın yolunu gözleyen veya Allah korkusundan ağlayan veya haramlara bakmayan gözler cehannem ateşini görmeyeceklerdir" buyruldu.

Kaynak:Seadet-i Ebediyye
Sevginin gereği uymaktır, söz dinlemektir, sevgilinin istediği şeyi yapmaktır...

Prof. Dr. M. Es'ad COŞAN (Rh.A)


Post Reply

Return to “Fıkıh”