Cahiliye devrini aratmayan vahşet!

Dünya gündemi, önemli haberler, duyurular, siyasi ve dini gelişmeler...
Post Reply
Zeyneb Büşra
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Posts: 872
Joined: 28 Jul 2007, 18:09

Cahiliye devrini aratmayan vahşet!

Post by Zeyneb Büşra »

Nijerya'da kilise yardım toplamak için akla hayale gelmeyecek bir yöntem uyguluyor. Önce bebek ve çocukları büyücü ilan edip, sonra da onları büyüden kurtarmak için ailelerinden astronomik paralar istiyor. Veremeyenlerin çocuklarını ise korkunç bir son bekliyor.

Petrol ve gaz zengini Nijerya, inanılması güç bir insanlık dramına sahne oluyor. Kilise fakirliğin ve cehaletin kol gezdiği bölgelerde halktan para toplamak için korkunç bir yol buldu. Bebek ve çocuklar önce 'büyücü' ilan ediliyor ardından da ailelerden, çocuklarını büyüden kurtarmak için onları yakmalarını, zehirlemelerini, ağaçlara zincirlemelerini hatta diri diri gömmelerini istiyor.

İngiliz Observer gazetesinin haberine göre, ülkenin en fakir bölgesinde yer alan Akwa Ibom köyünde Hıristiyanlık adına şimdiye kadar binlerce çocuk ve bebek öldürüldü. Salgın hastalıkların, kazaların ve işsizliğin kol gezdiği Akwa Ibom'da papaz, halkın dikkatini çocukların üzerine çekmeye başlayınca karanlık bir dönem başlamış oldu.

Bebek ve çocukların büyücüler tarafından ele geçirildiğini iddia eden kilise, deyim yerindeyse bölgede terör estiriyor. Herkesin düzenli olarak kiliseye gittiği köyün sakinleri, din görevlilerinin telkinleriyle çocuklarını zehirlemeye, parçalamaya, ağaçlara zincirlemeye ve diri diri yakmaya başladı.

Bazı aileler ise çocuklarını büyüden kurtarmak için kiliseye, bir çalışanın 2-3 aylık maaşını bağışlamaya razı oldu. Bazı aileler de, çocuklarını komşularının saldırısından önlemek için onları sokağa dahi bırakmıyor.
Eylül

Re: Cahiliye devrini aratmayan vahşet!

Post by Eylül »

"Elhamdülillâhi alâ dînil-İslâm"
Allah'ın bizi müslüman etmesine hamdü senâlar olsun!
mnctosman

Re: Cahiliye devrini aratmayan vahşet!

Post by mnctosman »

TRT de bir program izlemiştim.Dünyanın en zengin ülkesinin Vatikan olduğunu söylemişlerdi.O kadar küçük bir ülke ama dünyanın en zengin ülkesi.Çok ilginç.İşte yukarıda haberdeki yollarla insanlaru sömürerek dünyanın en zengin ülkesi oluyorlar.Fakir müslüman ülkelere yardımlar dağıtarak onları kendi yanlarına çekmeye çalışıyorlar.Allah tuzaklarını onların kendi başlarına salsın.
2008
Posts: 14
Joined: 05 Jan 2008, 01:38

Re: Cahiliye devrini aratmayan vahşet!

Post by 2008 »

Zaten insanları sömürerek bu hale geldiler, Vatikan bizim ilçeden bile küçük; ama ilçe. İnsanları sömüren bir kiliseler ülkesi tabiki.
User avatar
nisanur
Posts: 518
Joined: 13 Nov 2007, 18:10

Re: Cahiliye devrini aratmayan vahşet!

Post by nisanur »

Rahibelerin dünyasyla ilgili bir flm seyretmiştim, ordaki carpık anlayış İslamın ne denli değerli oluğunu bir kez daha anlayıp şükretmiştim.Allah doğruyu bulmak için akıl vermış kulllanmalarını dilerim.
Dinle neyden duy neler söyler sana
Sızlanır hep ayrılıklardan yana
Kestiler sazlık içinden der beni
Dinler ağlar hem kadın hem er beni...
Post Reply

Return to “Dünya”