İslam evrenseldir, islami eğitim metodu her zaman geçerlidir.evvabin wrote:bdüllatif kardeşim herşey senin dediğin kadar basit kolay olsaydı oooo neler olmazdı ki. artık çocuklar eski çocuk değil. senin söylediğin eğitim mödeli çok zor.
Bu söylediğim eğitim metoduyla yetişmiş kimseleri de tanıyorum. Yazdıklarım ütopik, hayal ürünü şeyler değil. Bizzat gördüğüm şeylerden örnek veriyorum.
Çağın gerekleri lafının arkasına sığınarak çocukları tasavvuftan uzak yetiştiremeyiz. Yazdıklarımla bu "çağın gerekleri" ifadesi arasında bağlantı da kuramadım. Ben çağ dışı eğitilsin çocuklar demedim ki...

Ben de nice dernek başkanları, nice abiler tanıyorum; çocuklarında problem var. Neden? Adam çocuğunu hatmeye götürmez, ders çalıştırıyorlar diye ağabeylere gönderir.evvabin wrote:bu arada sakaryada hemen hergün sohbet vermeye giden hatmeleri yapan hocalarımız var ama çocuklarda sorun var
Adam "kızım başını kapat, okuman önemli değil" demez, açanların günahı der, kızının başını açtırır, açan kimselere gönderir.
Problem burada.
Kaldı ki, ergenlik çağı problemleriyle bizim asıl kastettiğimiz problemleri de karıştırmamak lazım.
Ergenlik çağında bütün çocuklar anne babaya asi olur, söz dinlemez...