Dell netbookları genelde piyasaya göre pahalıdır hocam. Netbookta exper, asus ve lg daha orta düzeyde fiyat sunuyor mesela.
Asus 1101ha şuan 850 tl civarı bir fiyatı var. 1GB RAM, 160 GB sata hard diski, 11 inçlik ekranı var. 3 usb girişi, kart okuyucu, blutooh, wireless hepsi var. Ama bir netbook için 850 mılyon büyük bir para. Bu asus'un son modeli, bunun dışında eeepc serisinden 1005ha,1008ha gibi modelleri de gene 750 ile 800 arası değişiyor. Birinde blutooh yok diye biliyorum, ya da işlemci hızı diye bir şey var o 667mhz yani biraz düşük oluyor.
Ben o yüzden lg'in aynı özelliklerdeki netbookunu aldım asus'un bu son çıkan bilgisayarının aynısı sadece ekranı 10 inç. 650 tl'ye.
Kuzenimde exper'in style serisinden bir modeli var. 560 civarı bir fiyata aldı vatandan. O da memnun ama benim konuştuğum bilgisayarcılar lg daha iyi ezper'e göre dediler. Burdan bakabilirsin o modelede.
http://www.exper.com.tr/exper_style.aspx
Ağırlıkta çok önemli netbookda biri 1,2 kg iken biri 1,4 kılo mesela özellikler aynı sadece agırlık değişiyor fiyat da 200 tl artıyor, düşün.
Piyasayı iyi araştırmak, kurları takip etmek lazım fiyat için diyorsan çünkü 1 ay önce asus'un dediğim bilgisayarı 750 tl iken şimdik 850 civarında. Bunun dışında bilgisayarcılarıda gezmek tabi, teknosa mesela pahalıdır. Vatan computer, electro world, teknolojix ve bimeks gibi mağazalara göre.
Sonra klavyelere de dikkat etmek, çünkü asusta ş,ç, i gibi seslerin olmadığı klavyeler var. Mağazaya gidip birebir ürünü görüp de almak lazım diyorum birde o yüzden.
Bilgisayar almak bence zor birşeymiş, beni baya yordu. Bu kadar bilgi,model ve sürekli değişen yenilenen bir teknoloji içinde olmak da cabası. O yüzden bir an önce karar verip, almanı tavsiye ederim.
