mehmet emin kardeşim sana katılıyorum. bu sene umreye giderken okuldan kalma çat pat arapçam var onunla anlaşmaya çalışırım diye düşünüyordum. ama arapların hepsi hatta herkes ingilizceyi çok ii biliyor. ingilizce kesinlikle öğrenilmesi gereken bir dil.
Arapça öğrenmek için program tavsiye edermisiniz?
(hangi sebepten ötürü o programı tavsiye ettiğinizi de yazarsanız sevinirim)
Düşüncelerine dikkat et ki; sözlerin olur.
Sözlerine dikkat ki; davranışların olur.
Davranışlarına dikkat et ki; alışkanlıkların olur.
Alışkanlıklarına dikkat et ki; kaderin olur...
Bu yıl umreye giden bir arkadaşım anlattıda: ) rahatsızlanmış umrede ilaç almaya gittiğinde ordaki görevliyle bir türlü anlaşamamışlar , görevlinin sorduğu ve onun anlayabildiği dillere no cevabını veren arkadaşş en sonunda demişki ben bütün dilleri öğrenemem ama siz sağlıkla görevlisiniz madem buraya heryerden insan geliyor siz neden öğrenmediniz demiş: ) tabi anladıysa : ) arkadaşın Türkçe konuştuğunu biraz anlamış ve biliyor olmalıki en sonunda sabah akşam bir tane demiş.: ) Tam olarak nasıl anlaştılar orasını tam hatırlamıyorum.Görevlinin ilk konuştuğu dil İngilizce ve Arapça olmuş.O yüzden İngilizceyi kesinlikle öğrenmek lazım .Çünkü daha çabuk öğrenilebilecek bir dil.Bende arapça ve farsçayı öğrenmek isterdim.Birde çat pat bildiğim diye tabir edicem ama İngilizce'mi geliştirmek isterdim.