as
kitaba çok meraklıyımdır.hem fikri , hem dini hem siyasi ,hem tarihi hemde gerek türk edebiyatı gerek yabancı edebiyat klasik veya yeni dönem edebi eserlere yani şiir ,roman hikayeyede meraklıyımdır, ama artık dayanamadığım kitaplar edebi kalitesi düşük ve kötü çevirmenlerce çevrilmiş kitapları okumak kişiye bir şey kazandırmıyor vakit alıyor.
edebi eserler için yazıyım.çünkü fikir kitaplarında doğruluk önemli kriterdir üsluptan ziyade
muhafazakar çevrelerde bir dönem çok yaygın kitaplar vardı mesela ahmet günbay yıldızın kitapları edebi kalitesi düşük ve birbirine benzeyen kitaplar.mustafa necati sepetçioğlu nun kitapları çok sıkıcıdır.
sadık yalsızuçanların bazı kitapları gayet güzel. bir dönem sıklıkla okuduk yavuz bahadıroğlu beyin tarihi romanlarını ama genelde ortaokul seviyesinde.
merhum ahmet cahit zarifoğlu genç yaşlı herkez okumalı edebi kalitesi yüksek.
semiha ayverdi,münevver ayaşlı beni sıkmıştı.
necip fazıl kısakürek yaygındır.gerek edebiyat gerek şiir ,gerek fikri alanda mükemmel bir yazar.
bir entellektüel yazar olarak cemil meriç katkı sağlar.sezai karakoç ,mustafa ruhi şirin kitapları güzeldir.
tarık buğra nın osmancığı ,kemal tahir in devlet anası ,ahmet hamdi tanpınar huzur u,güzeldir.
reşat nuri,sait faik ,halide edip,yakup kadir genelde bu yazarlar ön yargılı kitaplar yazarlar.
şimdilik aklıma gelenleri yazıyorum devam ederim bir düşüneyim.
yabancı klasikler içinde aslında hepsi yerine seçici olmak lazım.çok sayıda kalsiğim var ama bir çoğunu pişman olacağım diye okumuyorum kütüphanmde sıra sıra durması hoşuma gidiyor.
suç ve ceza ,dostoyevski eseri tercih edilmeli başta
lübnanlı yazarlardan amin maalouf u üslüp olarak çok beğenirim.
cengiz aytmatov un gün olur asra bedel i okunmalı bence
fransız yazarlardan uzak durulmalı aşklı meşkli fasa fiso romanları birşeye yaramaz.örnek madam bovary,kamelyalı kadın vs (ne yazık ki okudum bu 2 romanı

)
macera severler ingiliz edebiyatınada bakabilirler.
latin yazarlardan paulo coelho da fena değildir.
sürükleyici üslübu ile konular saçma ama vakit geçirmek isteyenler için christian jacq ın mısır üstüne yazdığı tarihi romanlarıda fena değil.