Resulullah (sav) namaz kılarken nefes nefese bir adam geldi ve:"Allahu ekber, Elhamdülillahi hamden kesiran tayyiben mubareken fihi : Allah büyüktür, çok temiz ve mübarek hamdler Allah'adır!"dedi. Resulullah (sav) namazı bitirince: "Şu kelimeleri hanginiz söyledi?" diye sordu. Cemaat bir müddet sessiz kaldı, Resulullah (sav): "(Kim söylediyse çekinmesin, benim desin), Zira fena bir şey söylemiş değil" dedi. Bunun üzerine adam: "Ben, ey Allah'ın Resulü!" dedi.Resulullah (sav) da: "Ben on iki melek gördüm. Her biri, bu kelimeleri (Allah'ın huzuruna) kendisi yükseltmek için koşuşmuşlardı."
Kaynak: Müslim, Mesacid 149, (600); Ebu Davud, Salat 121, (763); Nesai, İftitah 19, (2,132, 133)
Meleklerin Sevabını Yazmakta Aciz Kaldığı Dua
- Duru
Meleklerin Sevabını Yazmakta Aciz Kaldığı Dua
[align=right]İçsen bu sudan, bir daha, dostum; susamazsın...
Bir hâl gelir... ağlayamazsın, susamazsın! [/align]
Bir hâl gelir... ağlayamazsın, susamazsın! [/align]
Re: Meleklerin Sevabını Yazmakta Aciz Kaldığı Dua
Allah razı olsun.. Ne kadar kolay ama ne kadar kıymetli sözcükler..
Hatırlattığın için teşekkür ederiz..
Hatırlattığın için teşekkür ederiz..
- ravza
- Kan Grubu: 0 (+)
Allah razı olsun ..Bende okuduğum bir kaynakta namazda rabbena leke'l hamd dedikten sonra secdeye giderken ''hamden kesiran tayyiben mubareken fihi'' demenin çok sevaplı olduğunu okumuştum..
-
- Kan Grubu: A (+)
Selamun aleykümravza wrote:Allah razı olsun ..Bende okuduğum bir kaynakta namazda rabbena leke'l hamd dedikten sonra secdeye giderken ''hamden kesiran tayyiben mubareken fihi'' demenin çok sevaplı olduğunu okumuştum..

Evet bunu ben de biliyorum ve aynen uyguluyorum..
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.