Gidenler vardır muhakkak Kabe'nin hemen ilk çevresinde yapılmış yer Osmanlı yapısı ve o kadar ince düşünülmüş ki kubbeleri dahi kabenin boyunu geçmiyor ama arabistan krallığı zamanında yapılan kısım boyunu geçiyor. birde Peygamber efendimizin (s.a.v.) doğduğu evin olduğu taraf ta kralın sarayı var ve Kabe'nin boyunu o kadar çok geçmiş ki insan kafasını kaldırdığı zaman orayı görüyor bi de Ecyad kalesinin yerine yapılan Zemzem tower var orası da o kadar geçmiş ki sanki gökyüzüne kadar uzanmaya çalışıyorlar sanırsın kafanı kaldırıyorsun yine gökyüzü yerine bu binalar çarpıyor... eee biz oraya neden gidiyoruz dünyalık işlerimizden dünyalıklardan kurtulmak için ama vallahi o binaları görünce tamam herşey gidiyor.
mesela Kabeye bakarak namaz kılınır ama gözünü başka yere kaydırmadan. hadi Kabe'ye doya doya bakarak kılayım diyorsun namaza başlıyorsun gözün kayıyor yani doya doya onu bile yapamıyorsun.
Bu ay başında gitmek nasip oldu bana da Elhamdülilllah. bizim grupta bi abi vardı namazımı bitirdim kabeye bakarak duamı yapıyordum diyordu. gözüm kaydı zemzem tower'a başladım şimdi buraya çimento nasıl çıkar harç nasıl çıkar cam nasıl çıkar diye düşünmeye başladım diyor.

bu dua yaparken oluyor namaz kılarken neler gelir insanın aklına neler. şeytan fırsat kolluyor zaten.
arkadaşlar ben kesinlikle ve kesinlikle karşıyım bunlara yapılsın ama hem Kabe'nin boyunu geçmesin hem de Kabe'ye yakın olmasın hac'da umre'de kardeşimizin dediği gibi biraz da meşakkat işi uzak olsun ne olacak gidip gelmessin otele yemekten yemeğe yetiyor çıkma otur ibadetini yap. hatta uyumak bile ibadet sayılıyor o kutsal mekanda...
Orada dünyadaki tüm Müslümanların hakkı var. bence buna dikkat etmeleri lazım diyeceğim ama nerdeee...