Resim eklemek için imageshack.us, video için youtube.com u zaten herkes kullanıyor. Ses için böyle bir site maalesef mevcut değil (benim gördüğüm kadarıyla).
Aşağıda bir depolama sitesine ses dosyasını (mp3, wav) eklemeyi anlattım. Bu depolama sitesi olduğu için ses dosyası olacak diye bir zorunluluk yok, ancak bu başlığın kategorisi itibariyle ses üzerine anlatıldı.
Başta uzun, zor ve karışık gibi görünse de aslında kısa, kolay ve anlaşılır.
İki bölüm olacak anlatım. 1. bölümde bahsettiğmiz siteye üyelik, 2. bölüm dosya yükleme. Tahmin edeceğiniz gibi üyelik 1 defaya mahsus olacaktır. Yani "Bir dosya yüklemek için bu kadar zahmete mi katlanacağım!" demeyin.

Buyrun:
Önce http://www.fileden.com u açıyoruz.

1. Create Account?a basarak, öncelikle üye olacağız.

2. Çeşitli seçenekler mevcut. Biz ücretsiz (free) olanını tercih edeceğiz. Select this Plan?a basıp, devam ediyoruz.

3. Kullanıcı adı
4. Şifre
5. Şifre tekrar
6. Email adresi
Diğer boşlukları da rastgele şeylerle dolduruyoruz. Gerçek adres bilgimizi vermeye gerek yok; ama boş da bırakmayın, yoksa kabul etmiyor.
7. Bu önemli. Buradaki seçenekleri işaretlemiyoruz. Ama siteden ve diğer kullanıcılardan mail alıp rahatsız olmak istiyorsanız,
işaretleyebilirsiniz.

8. Bunları yaptıktan sonra adresimize onay maili gelecek. Gelen maildeki linki tıklıyoruz.

9. Hesabımızı oluşturduğumuz için bizi tebrik ediyor. Teşekkür ediyor ve diğer aşamaya geçiyoruz.
Buraya kadar olan kısım üyelik kısmı idi ve bir kereye mahsus yapılıyor. Aşağıdaki kısımlar, her dosya yüklemek istediğmizde yapılması gerekenler:

10. Daha sonra anasayfadan kullanıcı adımız ve şifremizle giriş yapacağız. Kullancı adı ve şifremizi yazıp Login Now?a basıyoruz.

11. Bedava melodini hemen indir diye bir şey çıktı bende. Melodi belasına gümbürtüye gitmeyin. Bu bölümü pas geçiyoruz Pass?a basarak.

12. Kontrol paneli ana sayfası. Bizim amacımız dosya yüklemek olduğu için hemen Upload?a basarak dosya yükleme işlemine başlıyoruz. Ama
kontrol panelini keşfetmek isterseniz, kurcalayabilirsiniz etrafı.

13. Gözat?a basıyoruz .
14. Eklemek istediğimiz dosyayı bilgisayarımızdan buluyoruz
15. Aç?a basıyoruz.
16. Bu aşamanın resmini çekmeyi unutmuşum ama gerek yok. Upload Files yazıyor kocaman turuncu harflerle. Upload Files?e basarak dosyayı
yüklemeye başlıyoruz.
Aynı andan birden fazla dosya da yüklenebiliyor; kaça kadar sınırı var bilmiyorum ama, başka dosya da seçmek isterseniz, Add more Files
diyoruz, Upload Files?e tıklamadan önce. Ve 13-14-15 adımlarını tekrarlıyoruz.

17. Dosyayı yüklüyor.

18. Dosya yüklendi.
19. Files butonuna basarak, yüklediğimiz dosyaları görebiliriz.

20. Yüklediğimiz dosyalar böyle eksantrik bir görünümle karşımıza çıkıyor.
21. Dosyayı sağ tıklıyoruz, properties? e tıklıyoruz. (Bunu yapmamızın amacı, dosyanın linkine ulaşmak. Dosyayı farklı bir linklendirme
ile linklendirmişler gibi geldi bana. Ben böyle bir yöntem izledim.)

22. Bize dosyanın URL?si (linki) lazım. Bu sebeple URL?ye tıklıyoruz.
23. Ayrı bir pencerede bize dosyanın linkini verecek. Ancak güvenlik için açılan pencereler engelleniyor. Bu açılan pencere bizim
isteğimizle açıldığı için bunun engelini kaldıracağız.

24. Sağ tıklayıp, Komut Dosyalarıyla Başlatılan Pencerelere Geçici Olarak İzin Ver diyoruz.

25. İşte bu kadar zahmetin sebebi olan link.
26. Sağ tıklayıp, koplalıyoruz.
Bu aşamadan sonra dosyayı yüklemiş ve linkini elde etmiş olduk. Bu linki heryerde kullanabiliriz. İster sitemizde, ister arkadaşlarımız arasında.
Benim anlatma sebebim elbette ki forumumuzda kullanmak için tabi. Bu dosyayı (ses dosyası, mp3 veya wma) forumda yayınlayabilmek için [ ses] [/ses ] komutlarını kullanıyoruz. Bu linki bu iki komutun arasına yazacağız.
Okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim!
Bana böyle bir çalışma hazırlamamı teklif ettikleri için de Gucdüvânî Yönetimi'ne de teşekkürü borç bilirim.